Darujem ti dar, ne traži mu kvar! – Šesta godina akcije

Već šestu godinu zaredom odvija se u Bolu akcija Darujem ti dar, ne traži mu kvar

Svima je već poznata ova dobrovoljna, besplatna i vjerujemo korisna inicijativa skupljanja i ponovnog darivanja igrački, stvari, poklona i predmeta i traje obično od Svetoga Nikole do iza Svete Lucije,13.12. u Domu kulture.

O poznatim detaljima akcije u nastavku s malim promjenama ove godine vezanim uz Božićni grad.

Sve što treba učiniti svako dijete ( za one male ipak mama) je izabrati jednu ili više manjih, rabljenih, ali očuvanih igračaka ili stvarčice iz svoje kolekcije i  donijeti u Dom kulture od dana proslave Sv. Nikole pa do proslave Svete Lucije. Zabranjeno je svako kupovanje pa čak i ukrasne vrećice. Cilj je razveseliti nekoga nečim svojim, odreći se pa i riješiti nečega, nikako ne trošiti i kupovati.

Htjeli bismo darivati i školarce od 5. do 8. razreda koji ne dobijaju poklone od Sv. Nikole pa su i predmetići nas odraslih poput krivo kupljenih rukavica, šala, obruča za kosu, šarenih prstena, torbi ili naušnica koji više nisu za naše godine, uistinu dobrodošli.

Na Sv. Luciju, 13.12., svako će dijete jednostavno moći samo izabrati po jednu stvarčicu iz naše sakupljene hrpe.

Ove se godine stvari priklupljaju u Domu kulture, ali se sve igračke prenose u dječji šator nakon otvaranja Božićnog grada.

Sve će igračke biti upotrijebljene za igranje u šatoru, igru razmjene na Svetu Luciju, a će ostat opet za našu djecu za neki idući događaj, predstavu, proslave rođendana u Domu kulture, nagradnu tombolu ili slično.

Uvijek to proslijedimo i potrebitima dalje.

Igračke možete donijeti u Dom kulture svaki radni dan u popodnevnim satima, ili jednostavno ostaviti ispred galerije. Prva razmjena i darivanje bit će u šatoru Božićnog grada.

Vesela družina za besplatne stvari – Darujem ti dar, ne traži mu kvar;

Centar za kuturu Općine Bol ; Info: 099 316 1468 CZK, Ivana