Budući da potrebitih ljudi kao i akcija za razne potrebe ima u Hrvatskoj sve više, a budući da u Bolu i na Braču često želimo i možemo pomoći i to upravo i radimo, odlučili smo i na ovome portalu, na jednom mjestu pružati informacije o trenutnim akcijama, lokacijama i rasporedima prikupljanja, kao i adrese i linkove gdje i sami možete uvijek pomagati i učiniti nešto dobro.

Krenimo sasvim konkretno i lokalno:

U Centru za kulturu Bol upravo je u tijeku humanitarni buvljak za Bračke pupoljke. Iako se čini da se za našu bračku udrugu često skuplja novac, njihove su potrebe konstantne i uvelike ovise o ovim i sličnim akcijama.

Želite li financijski pomoći u realizaciji njihovih projekata i programa i izvan organiziranih akcija, bit će Vam potrebni sljedeći podaci:

Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju “Brački pupoljci
Put kapelica 4
21400 Supetar
OTOK BRAČ

MATIČNI BROJ: 17003490
OIB: 37854509671
IBAN: HR87 2330003-1100417644

Akcija humanitarnog buvljaka ima i dodatne razine pomaganja. Prodaja je dakle namijenjena Pupoljcima.

Ipak, većina odjeće ostaje. U dogovoru s donatorima, ona se daje dalje u dobre svrhe. Osim nekoliko adresa obitelji kojima smo direktno slali, sada smo stupili u kontakt s humanitarnom udrugom Put mira,  Mirkovci.  Prilog o njima bio je također u emisiji Provjereno, kada je prikazana i obitelj Komljenović, Andrijaševci.

Prilog možete pogledati ovdje, a mi smo odlučili dio odjeće i igračaka iz bolske akcije poslati narednih dana na adresu humanitarne udruge, a time i spomenutoj obitelji. Javite nam se ako želite dodatno pomoći, na linku dnevnik.hr nisu točni svi podaci.

Više o Udruzi Put Mira pogledajte na njihovoj stranici ovdje.

 

 

Donacije za humanitarnu udrugu Rijeka ljubavi

U Bolu je nedavno završila akcija Bračka Rijeka ljubavi, u organizaciji Crvenog križa s partenerima s otoka, a iz Bola smo poslali gotovo tonu hrane.

Trenutno nećemo dalje prikupljati hranu, ali Osijeku možete pomoći i sami:

Rijeka ljubavi”, humanitarna udruga iz Osijeka, osnovana je s ciljem pomaganja siromašnim i socijalno ugroženim građanima te obiteljima s troje i više djece koji žive na rubu siromaštva, zlostavljanim osobama, osobama liječenim od različitih vrsta bolesti i ovisnosti, udrugama djece s posebnim potrebama te pružanja posebne pomoći umirovljenicima i braniteljima. Udruga je osnovala prvu socijalnu Samoposlugu s odjećom i obućom, a pokrenuli su i projekt za Socijalnu samoposlugu s hranom za socijalno ugrožene kategorije građana.

Broj računa: 2500009-1101350625
IBAN: HR51 2500 0091 1013 5062 5
SWIFT adresa / BIC Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. Zagreb: HAABHR22

http://www.rijekaljubavi.hr/donacija/

Treća razina akcije humanitarnog buvljaka je i reciklaža odjeće. Dio koji nije za prodaju, a možda ni za daljnje poklanjanje obiteljima, doniramo Socijalnoj zadruzi Humana nova iz Čakovca.

S njima smo dogovorili pošiljku tekstila za reciklažu, a ovo je njihova priča:

Socijalna zadruga odgovorno je društveno poduzeće koje u svojem djelovanju veliku pažnju posvećuje rješavanju društvenih, ekoloških i ekonomskih problema.

Doniraj odjeću

Želiš se riješiti stare odjeće i učiniti dobro?
Tekstil nije otpad – recikliraj!

Ne dozvoli da odjeća koju više ne koristiš završi na odlagalištu otpada. Doniraj!

Upakiraj čiste tekstilne predmete (odjeću, zavjese, krevetninu i ostalo) i donesi ih u skladište Socijalne zadruge Humana Nova na adresi Mihovljanska 89, Čakovec (radnim danom 7-15 h, sub 8-12 h), Ulica Grada Gospića 3, Žitnjak, Zagreb (radnim danom 10-18 h, sub 10-14 h) ili Rudarska 3, Labin (radnim danom 8-15 h). Za dodatne informacije, kontaktiraj nas na mobitel 099.249.6888 – Sandra, ili e-mail [email protected] ili [email protected] ili [email protected].

 

Danas nam je u inbox stigla molba za još jednu akciju:

Humanitarna udruga Dobra volja prikuplja božićne poklone koje će podijeliti potrebitima, ponajviše djeci u cijeloj Hrvatskoj tijekom prosinca.

Sve o njima:

HUMANITARNA UDRUGA DOBRA VOLJA ZAGREB
OIB: 69192782199
10360 SESVETE
predsjenica udruge:
Marijana Matešić
Žiro račun za uplatu donacija:
Erste&Steiermarkische bank d.d.
IBAN: HR0524020061100787075