U nedjelju, 16. prosinca, održan je u Sutivanu tradicionalni humanitarni sajam  Brač za Božić uz Pupoljke, zapravo završetak velikog humanitarnog tjedna – ‘Tjedan Bračkih pupoljaka’ koji zajedno organiziraju Turistička zajednica Općine Sutivan, Crveni križ Brač, udruga Svijet kao cvijet, a pomažu sve bračke općine i prijatelji Udruge.

 Ovaj humanitarni projekt za cilj ima prikupljanje novčanih sredstava za pomoć Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju ‘Brački pupoljci’. Akcija se organizira petu godinu za redom, a ovogodišnji Tjedan počeo je malonogometnim turnirom ‘4 kafića’ koji se prošli vikend odigrao u Supetru,dok je u nedjelju održan  humanitarni sajam  u Sutivanu s početkom u 14 sati.

Na sajmu su se mogli kupiti prekrasni ukrasi napravljeni na radionicama koje su se proteklog tjedna održavale po cijelom Braču, naravno uz domaće kolače i piće te bogat popratni program.  

Sva sredstva prikupljena na sajmu namijenjena su Bračkim Pupoljcima, udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju. Svoj doprinos sajmu uvijek daje i Bol, a brojne se radionice i akcije za Pupoljke održavaju cijelo vrijemo u osnovnoj i srednjoj školi, vrtiću te Centru za kulturu Bol, a od lani i u Božićnom gradu.

Svoje je priloge za prodaju u Sutivan i ove godine poslala Osnovna škola Bol. 

Do Sutivana uvijek prošetaju i Boljani, posebno članovi i prijatelji Udruge kojih je ove sunčane nedjelje u Sutivanu bilo puno. Bol je predstavljala i klapa Veras koja je nastupila u Kavanjinovim dvorima uz druge domaće i gostujuće izvođače.

Podsjetimo da se osim ovog velikog i značajnog sajma, za Pupoljke održavaju radionice i prodaje i priredbe po cijelom otoku. Tako se i u Bolu sve do Božića prodaju ukrasi i skupljaju donacije kao npr. tradicionalno na božićnoj priredbi Osnovne škole Bol. 

Sudjelujte gdje god uspijete. Dobrodošli.