Prenosimo pismo iz Turističke zajednice Sutivan s prvim najavama i molbama za sve Bračane. Bol će kao i uvijek sudjelovati s brojnim događanjima i radionicama za Bračke pupoljke, a koje ne propuštaju ni OŠ ni SŠ Bol,a posebno i Centar za kulturu Bol,kao i bolski Božićni grad i svi ostali. Svi detalji naknadno, zasad pismo i poziv organizatora iz Sutivana.

 

 

Poštovani,

Bračko srce i ove godine tijekom prosinca kucat će za Bračke pupoljke.

Sad već šesti po redu Tjedan bračkih pupoljaka bit će manifestacija koja slavi zajedništvo i humanitarni duh blagdanskog perioda koji je pred nama. Ovo je manifestacija koja nastoji ujediniti cijeli otok u jedan zajednički cilj koji će rezultirati financijskom pomoći za rad udruge djece s posebnim potrebama Brački pupoljci.

Organizatori kao i svake godine nastoje da se svaki stanovnik našeg otoka osjeća i sam kao organizator i bitna karika u ostvarenju jedne prekrasne humanitarne geste – svojim kreativnim radom, dolaskom na organizirane manifestacije, svojom pomoći u održavanju istih ili kupovinom radova na sajmu svi sudjeluju u ostvarenju zajedničkog cilja.

Tjedan bračkih pupoljaka počinje na radionicama u svakom mjestu. Ono što vas molimo jest da u svom mjestu okupite i informirate zainteresirane da se održe radionice prema mogućnostima na kojima će se izrađivati ukrasi koji će krasiti štand vašeg mjesta na sajmu. Ideja je da se organiziraju pojedinci, udruge, djeca vrtića i škole pojedinog mjesta / općine na način koji žele i da na taj način svatko ima priliku sudjelovati ostvarenju ovog projekta.

Mi možemo obavijesti o organiziranim radionicama objavljivati na facebook stranici Tjedan bračkih pupoljaka kako bi se okupilo što više zainteresiranih.

Ideja je da se ukrasi za prodaju rade na božićnu tematiku (s obzirom na datum adventski vijenci nisu prioritet) i po mogućnosti od oblutaka, drva, materijala koji su reciklirani i slično iako naravno to nije obveza nego samo dobronamjeran prijedlog.

Nakon radionica slijedi tradicionalni malonogometni turnir u La škatuli u Supetru koji se održava 14.12.

Zatim slijedi završni dio – humanitarni božićni sajam „Brač za Božić uz pupoljke“.

Ove godine na Šimatoriju nakon nedjeljne mise, 15.12. s početkom u 11.30 sati.

Izložbeni štandovi s radovima naših otočana, blagdanski ručak uz čašu domaćeg vina po simboličnim cijenama,  kolači naših baka i mama, bićerin rakije i čašica kuhanog vina  prekrasna je pozivnica da se provede dan sa obitelji i uživa u blagdanskom duhu i, što je najvažnije, pomogne ovu hvalevrijednu manifestaciju. Očekuju nas nastupi klapa kao i koncert u trajanju od 2sata od gosta koji je za sada iznenađenje.

Sve informacije o Tjednu bračkih pupoljaka pronađite na facebook stranici: https://web.facebook.com/tjedanbrackihpupoljaka

Napominjemo, sav prihod ostvaren na ovoj akciji ide udruzi Brački pupoljci i svi mi koji smo u organizaciji radimo ovo dobrovoljno.

Još jednom napominjemo, kako je istinski cilj ovog projekta poticanje vrijednosti blagdana koji nam dolaze, poticanje zajedništva i humanosti, te potvrda kako je Tjedan Bračkih pupoljaka postao tradicija, nešto na što svi zajedno možemo biti ponosni.

Ovim putem vas pozivamo da posjetite božićni sajam, da se svi okupimo i uveličamo ovaj prekrasan događaj.

Unaprijed zahvaljujemo na Vašem uključivanju u projekt.

S poštovanjem,
Tončica Tonšić