Poštovani dobrovoljni darivatelji krvi,

ovim putem vas želimo obavijestiti da smo akciju darivanja krvi koja se trebala održati 31.3. u Bolu, zbog cjelokupne situacije s pandemijom korona virusa odgodili do daljnjeg. Ostaje nam po planu jesensko darivanje, 7.10.2020.

Ovo je inače prvi put da je odgođena akcija darivanja u Bolu. Činjenica je da se nekima ova odgoda neće svidjeti, nekima će biti drago, neki će nas prozivati da smo sebični. Međutim, nakon razgovora sa nadzornicima, dopredsjednicom, s više članova stožera (Bol, Split, Splitsko – dalmatinska županija), s dvoje doktora opće prakse, dva člana Javnog zdravstva te sa našim aktivnim bolskim darivateljima prevagnula je odluka da je akciju bolje odgoditi.

Iako nam Crveni križ garantira apsolutnu sigurnost s njihove strane te kažu da bi sve trebalo proći u besprijekornom redu, držimo se filozofije da je bolje spriječiti nego liječiti.

Svjesni smo u kojoj se situaciji nalazimo te da je humanost uvijek na prvom mjestu zbog čega pozivamo sve koji će bit u mogućnosti i voljni da se odazovu u što većem broju u našem jesenskom terminu.

Ako bude prilike za održavanjem akcije u ranijem terminu, javit ćemo se na vrijeme.

#ostanimo doma,

Vaš DDK Bol