Danima s pravom pišemo i dijelimo  fotografije i priče posebne bolske akcije za Petrinju. U moru predivnih hrvatskih humanitarnih priča – ova je naša bolska – a  srcem i radom i novcem stvoren je tako novi dom za obitelj Željka Jakopovića u Petrinji

Bolski vatrogasci, građevinari i ugostitelji – miješano društvo vrijednih pomagača iz Bola, s pridruženim kolegama iz Selaca i naravno uz podršku domaćina iz Petrinje – u manje od tjedan dana stvorili su novi dom jednom ocu Željku, majci Mirjani i sinovima  Kristijanu i Domagoju ( koji je i predivno i već odraslo dijete s poteškoćama u razvoju), a kojima je obiteljska kuća s crvenom naljepnicom predviđena za rušenje.

Ovo je naš obećani izvještaj s imenima i donatorima i svim informacijama, a osim momaka koje cijelo vrijeme s ponosom hvalimo – danas medalju dajemo Općini Bol i bolskom načelniku Tihomiru Marinkoviću koji od početka prate i podržavaju akciju, a jutros su nakon izvještaja svih troškova potvrdili i pristali zatvoriti financijsku konstrukciju akcije te time gradnju kuće podržali sa gotovo 50 000 kuna, odnosno točnije 49 727 kuna troškova / svi računi i stavke u posebnom općinskom izvještaju od strane izvođača /.

Sredstva za ovu kuću Općina će tako izdvojiti od sredstava namijenjenih za pomoć potresom pogođenom području koja iznose ukupno 75 000 kuna, a odnose se na 50 općinskih te 15 iz Grabovog rata i 10 tisuća kuna donacije iz TZO Bol.

Ovom je završnom donacijom uspješno zaokružena akcija, a mi u nastavku donosimo i presjek donacija i troškova. 

Općina Bol – 49 727,00 kuna / građevinski materijal i radne potrepštine, šleper dostava, prijevoz, beton, PVC stolarija, linoleum…/
Anonimni donator – 20 000 kuna troškova materijala, krov te dodatno opremanje unutrašnjosti
Tvrtka Elekta  – C d.o.o – elektromaterijal 2500 kuna
DVD Bol  – vozilo, gorivo, transport / u više navrata
Bilić d.o.o  – vozilo, gorivo
Vedran Jekić – prozori i tuš kabina
UO Maestro – Drago Eterović Šale – hrana, piće, logistika, prijevoz
Obrt ILI ILI – Nikola Ivelić – dodatno elektromaterijal
Obrt PEŠA – transport u više navrata
Robert Čović / Udruženje ugostitelja grada Zagreba – vrata, bojler i smještaj za naše radnike
DVD Kučilovina / Ivica Blažinović – smještaj za naše vatrogasce

Od prvog dana u priči je zajedno ekipa od 12 momaka koji su od dogovaranja i logistike u mini strožeru akcije u Centru za kulturu Bol uz koordinaciju ravnateljice Ivane Bošković, svatko sa svojim radom i darom i ulogom doprinijeli ovoj kući te iako ih nabrajamo kao radnike, a ne donatore – svaki je nabrojeni više ili manje osim svojih radnih sati i truda, uložio i dodatno svoj novac / benzin za auto, troškove boravka i ostalo / a koji nije naveden u troškovima niti predan za nadoknadu.

Zato ih sada sve navodimo i posebno pohvaljujemo i zahvaljujemo:
Željan Koljatić ( od kojeg je ideja za ovu kuću i krenula, a o čemu možda najljepše piše baš petrinjski portal https://www.ps-portal.eu/2021/01/31/hajduk-zivi-vjecno-izgradili-petrinjskoj-obitelji-kucu-u-pet-dana/)
Drago Eterović Šale  (logističar s kojim su i počele petrinjske akcije )
Nikola Topalović Čarli
Goran Jekić
Nikola Ivelić
Ivica Čović
Matej Barhanović
Amil Hasandić
Mario Gaši 
Nemanja Amanović
i veliki selački doprinos:
Toni Carević
Antonio Jakšić Kuki

Ova bolska i petrinjska kućica ima 35 kvadrata – tri sobe, wc i kupatilo, potpuno je opremljena, vrlo sigurna od potresa, topla i ugodna za život –  a takve su drvene montažne kućice hit u cijelom svijetu. Ova vrijedi preko stotinjak tisuća kuna, ali još više vrijedi sigurnost i sreća jedne obitelji.

Dali smo skupa i kuću i srca – budimo svi ponosni!

Bolska ekipa zahvaljuje i svim petrinjskim prijateljima i domaćinima – stvorena su nova prijateljstva, ljubavi i doživotne veze.

Bol se pokazao i u prvim akcijama od početka nepogode, a brojni su mještani dali svoje novčane i druge priloge kojima smo pomagali Petrinji. 

Pomoć će trebati na duge staze – a Bol je za Petrinju i dalje tu.