Još jedna lijepa humanitarna inicijativa krenula je od mama i djece s društvenih mreža i već nekoliko dana uspješno uveseljava djecu na potresom pogođenom području. Naravno da su se javile i bolske mame pa će se tako paketići za djecu u Bolu prikupljati u 

Centru za kulturu Bol 

i to u utorak i srijedu, 12. i 13. siječnja 2021., od 9 do 12 sati. 

Zamisao grupe je da svako dijete napuni npr. kutiju od cipela ili pripremi paketić te veličine, zatim napiše pisamce, nacrta crtež, ubaci koji slatkiš, igračkicu, olovčicu, knjižicu, za curice možda špangicu, gumicu, češljić…

Dečki spremaju dečkima / npr. dječak od 5 godina šalje dječaku od 5, a isto tako i djevojčice…

U pismima se djeca predstave i ako su voljni biti prijatelji pošalju kontakt broj za dalje. Pustite i dječjoj mašti na volju.

Molimo da kutije budu zapakirane u celofan ili ukrasni papir – šareno, veselo i obavezno s ceduljicom za koju dob i spol je kutija namijenjena, a tu naljepnicu dodatno zaštitite prozirnim selotejpom da se u transportu tekst ne obriše ili ne izgubi.

Na ovaj način uključujemo i našu djecu  u humanitarnu akciju, oplemenjujemo ih za život, a pritom razveselimo barem na trenutak neko drugo dijete.

Jer koje dijete se ne razveseli kad dobije dar?

……………………………….

Bolske paketiće ćemo slati u četvrtak ili petak nakon prikupljanja, a u dogovoru s ostalim mjestima na Braču i administratorima grupe “Djeca djeci stradaloj u potresu” . Hvala!