Evo son danas popolnie imo vrimena po son paričo jednu deliciju za koju jopet tribo jemat vrimena, a to je Rižot od grancigulie!
Vajo von kupit jednu ili večie grancigulih i ništo ribie za juhu, če bilo, somo da je bila riba, grancigulu skuhot u vodu da oplivo. Jelno pol ure od kad prokuho, ohlodit, sest za stuol i pomalo je dobro očistit i izvadit čo večie miesa.
Onu ribu za juhu očistit i lešat sa malo kapulie, luka, petrusimula, soli i papra jerbo non tribo somo juha!
Kad smo sve to paričali, u jednu teču na maslinoven uju zažutimo malo luka i petrusimula a pinku zažutimo i ono mieso od grancigule. Dodomo pol i pol dobrega bilega vina i vodie, malo soli i papra pa učinimo glogoj, kuhomo još malo i ugosimo.
Ovo možete parčat kad vos je voja u toku dona, nojbitnije je da sve skupa bude gotovo kal budemo parčoni za kuhot rižot.
Rižot kuhomo ovako:
U širju teču ulijemo malo maslinovega uja i kad se steplilo stavimo rizi za rižot, a ne one druge i malo hi na suho žutimo, a onda hi pomalo žutimo mišajuč i dodojemo pomalo kutličen naizmjenice juhie i buzare od grancigule. Tako kuhomo dok rizi nisu gotove. Zonji dil grancigule dodomo kad rizi ugosimo i teču odma nosimo na stuol i jimo pri nego se rizi pričinidu!
U slost von bilo!
* Stavovi izneseni u kolumnama, vašim vijestima i komentarima osobni su stavovi autora i ne izražavaju nužno stav redakcije portala BOLinfo.hr
Ako u dogledno vrime bude objavljena Gabrina kuharica bilježin se za narudžbu.
Nadam se da ces ju i ti onda koji put upotrijebit ?
Bomeeee ?
Milane, fasova si ????
A si se odluči bavit ‘umijećen’, a ne nikon tamo politologijon ?
Kuhanje je više od umijeća, umjetnost!
Umijeće je bit umjetnik ?
Evo za početak
A je to bilo u Lidla na akciji?
U Sparu. Ako imaš koju grancigulu ili zubaca viška slobodno pošalji Tiskon. Plaćan poštarinu.
Mislin da je boje da odeš na Bundek ili Jarun i pecaš jer ja san ponosni Bročanin ???
Ja ribu lovin jedino takujinon.
Najboja ješka