Prva knjiga poezije likovnog umjetnika Hrvoja Marka Peruzovića, predstavljena je Zagrebu je 6. studenog, u kulturnom klubu “Botaničar”. Knjiga “Nekoga moramo voljeti (kako na webu, tako i na zemlji)” objavljena je nakon pobjede autora na natječaju Post scriptum, za književnost na društvenim mrežama 2016. godine. Knjigu su predstavili poznati urednik i lovac na književne talente Kruno Lokotar, i pjesnikinja Sanja Baković.

Hrvoja Marka Peruzovića Boljani dobro poznaju kako po njegovim likovnim radovima, tako i njegovoj prisutnosti i sudjelovanju u kulturnom i društvenom životu Bola. Govorio je na otvaranju mnogih izložbi  u Bolu i podupirao rad drugih umjetnika.

Umjetnička publika ga poznaje prvenstveno kao vrsnog slikara i grafičara, no kako je posljednjih godina intezivno objavljivao poeziju na društvenoj mreži Facebook, pokazalo se da mu je medij “riječi” također blizak i važan. Na promociji je Peruzović govorio o iskustvu objavljivanja na Facebooku, o svojem procesu pisanja, i važnim književnicima kao i o važnosti prožimanja različitih umjetnosti, kao njezinim refleksijama na pisanje.

Hrvoje Marko Peruzović knjigu je već predstavio na književnom festivalu Kalibar u Zadru, a djelomično i na bolskom festivalu Odvalimo se poezijom u rujnu, na kojem je gostovao sa splitskom pjesnikinjama Nadom Topić i Katjom Grcić.

Knjiga “Nekoga moramo voljeti” nadilazi snagu prvog pjesničkog rukopisa, te je evidentno da je riječ o zrelom autoru koji duboko promišlja sebe i svoj odnos sa svijetom i Drugima.

U pojedinim pjesmama čitatelji mogu prepoznati toponime i atmosfere Bola i Brača, iako je ova opsežna knjiga bogata mnogim temama, mjestima pa čak i poetikama, te kroz duge, narativne pjesme kao i kroz pjesničke minijature i aforizme tematizira ljubav, umjetnost, duhovnost, susrete s drugima, a ponajviše susrete umjetnika samog sa sobom.