Knjiga pjesama “Luč HrvataAnte Nadomira Tadića Šutre predstavljena je sinoć, u petak, 23.veljače u 19 sati, u Domu kulture u Bolu.

Uz pozdrav i zahvalu domaćina iz Centra za kulturu Bol, pjesnika je predstavio brački poznati novinar i kroničar Joško Nigoević, a pjesme je žarko i sugestivno kazivao sam pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra.

Mala, ali zainteresirana i zahvalna publika u Domu kulture, sastavljena uz mještane i od desetak gimnazijalaca s profesoricom Ljubicom Kusanović, zadovoljno je pratila izlaganje o povijesti, kazivanje pjesama i sudjelovala u predstavljanju.

Knjigom “Luč Hrvata” autor obilježava 35. godišnjicu svojega stvaralaštva, a ovo je njegova deseta zbirka pjesama.

Gospodin Tadić autor je i nekih poznatih klapskih hitova kao što su “Ne daj se Cetino” i “Stina pradidova“, pa knjiga sadrži i CD s pjesmama.

Njegovi stihovi tematski obuhvaćaju ljubav prema domovini i duhovnost. Knjigu je već predstavio Hrvatima u Bosni i Hercegovini te Hrvatima u dijaspori, u mnogim europskim zemaljama te naravno po cijeloj Hrvatskoj.

Vrijednost njegovih stihova je i u samom jeziku koji u sebi nastoji pomiriti arhaičnost starog hrvatskog izričaja, bogatstvo narječja i suvremeni izraz.

Iz životopisa Ante Nadomira Tadića Šutre

Rođen je u Otoku na Cetini 16. kolovoza 1963. Diplomirao je na Sveučilištu u Zadru na Odjelu za informatologiju i komunikologiju, a potom je, na istom Sveučilištu završio dodatno pedagoško-psihološko, didaktičko i metodičko obrazovanje, te je osposobljen za obavljanje poslova nastavničkoga predavanja iz skupine komunikoloških predmeta.

Godine 1979. napisao je prvu objavljenu pjesmu Nikolini za rođendan. Poeziju i prozu objavljivao je u dnevnom tisku, tjednom tisku i periodici. Nastupao je na mnogim radijskim i televizijskim postajama. Stalni je sudionik hrvatske pjesničke manifestacije Kijevski književni susreti. Objavio je deset samostalnih knjiga poezije te deset skupnih.

Za svoj znanstveni i kulturni rad dobio je nagrade: Grada Knina, Općine Kijevo, Općine Otok Dalmatinski, Grb Županije Šibensko-kninske te Zlatno pero Veleučilišta ‘Marko Marulić’ u Kninu.