U čast Svete Luce, a djeci na dar u ponedjeljak je u Bolu kazališna predstava za djecu u kino dvorani Bol u 17 sati.

Tradicionalni je to poklon djeci u čast Blagdana Svete Luce, dva dana  unaprijed, u ponedjeljak, 10. prosinca. Gostuje nam Teatar Kerekeš iz Varaždina, s predstavom Grimmix, na temu poznatih Grimmovih bajki.

Za Svetu Lucu djecu smo uvijek darivali i krafnama, a koje će ovoga puta biti podijeljene u Božićnom gradu nakon otvaranja, 13. prosinca od 16 sati kada će započeti i akcija Darujem ti dar, ne traži mu kvar…odnosno akcija razmjene igračaka, o čemu ćemo još detaljnije pisati.

Više o predstavu u nastavku. Dobrtodošli!

 

GRIMMIX

predstava za djecu i mlade

Bajke braće Grimm svima su nam jako dobro poznate… No, jeste li se ikada zapitali što bi se dogodilo da se na istom mjestu nađu Snjeguljica, Crvenkapica, Kraljević i Lovac, pa još i Vuk, Zla Kraljica, Patuljci i Ogledalo?

Na najduhovitiji mogući način, u svom prvom kazališnom tekstu za djecu i mlade, Ljubomir Kerekeš je napravio upravo to: na jednom mjestu je okupio vaše najdraže junake iz bajki!

Po motivima bajki braće Grimm ( Snjeguljice, Crvenkapice, Trnoružice i Matovilke ), povezali smo četiri bajke i stvorili jedinstvenu predstavu za djecu i mlade – GRIMMIX.

GRIMMIX je peta bajka u kojoj se omiljeni junaci, nakon 200 godina, slučajno susreću, upoznaju, sprijateljuju i zajedno pokušavaju pronaći način da se vrate u svoje bajke. Hoće li uspjeti i hoće li i GRIMMIX imati sretan završetak, saznat ćete nakon 45 napetih kazališnih minuta!

Junaci u čijim pustolovinama uživaju generacije i generacije mališana, na kazališne daske dolaze veseliji i duhovitiji nego ikad i svojim malim gledateljima govore o  važnosti povjerenja, prijateljstva i pomaganja te ih uče razlici između dobra i zla, pravednog i nepravednog svijeta…

Nakon GRIMMIX-a više ništa neće biti ISTO…

 

U predstavi igraju nagrađivani akademski glumci i glumice:

Snjeguljica – Mirela Videk

Crvenkapica, Kraljica, Patuljak 2 – Iskra Jirsak

Kraljević 1 i 2, Zrcalo, Patuljak 1 – Zoran Pribičević

Lovac, Vuk, Patuljak 3 – Jan Kerekeš

Scenografija i dizajn plakata: Dina Rain

Kostimografija: Karmen Štrlek

Majstor rasvjete: Marijan Štrlek/ Adis Bakal

Glazba: Leo Friščić

Tekst i režija: Ljubomir Kerekeš

U ponedjeljak kazališna predstava djeci na dar