Bolska se karnevalska grupa ovoga vikenda predstavljala na 17. Međunarodnom turističkom karnevalu u Budvi, jednom od najvećih u ovom dijelu Europe, a koji se održava u sklopu festivala “Karnevalske majske svečanosti”.

Ovogodišnja bolska maska za međunarodno putovanje  sastavljena je  od više  nagrađenih bolskih grupnih maski iz prošle i ove godine pa je nazvana BEZ CVIJETA  NEMA SVIJETA, a na tematiku problema nestajanja pčela, meda, cvijeta, a time i života – tema koju i Budvani i gosti  jako dobro razumiju.

U bolskom predstavljanju, prenosi se i karnevalska zabava i energija, ali i ozbiljna poruka,  a najvažnija je ipak promocija Bola i Brača i naših karnevala:

Bolska je grupa samo  mali predstavnik brojnih bolskih ljubitelja karnevala. Uz 200 godina dugu tradiciju zimskoga karnevala, organizatori smo i međunarodnog  ljetnoga karnevala u krugu velike FECC obitelji, a svake godine imamo i drage goste iz Budve.  Čekamo vas u Bolu na Braču i na 12. Međunarodnom ljetnome bračkom karnevalFESTU!

U nastavku programa “Karnevalskih majskih večeri” u subotu je navečer tako održan 17. Međunarodni budvanski turistički karneval i 18. Proljetna noć pod maskama. Usprkos kiši koja je padala bez prekida i stvarno lošem vremenu,  karnevalska je povorka krenula po planu u 19.30 sati i ubrzanim tempom predstavljanja trajala je do iza 22 sata.Velika karnevalska povorka imala je više od 2000 sudionika iz petnaestak zemalja, među kojima su osim susjednih zemalja i Kuba, Španjolska, Italija, Austrija, Ukrajina, Rusija.

Brojne grupe s mladim i starim članovima, plesači, karnevalisti sa skupim i kompliciranim maskama i ukrasima – svi su ostali na kiši i održali karneval. Naravno da je takvu volju podržala i publika. Tako je i bolska grupa odradila svoj posao i zadatak na najbolji mogući način.

Više fotografija dodat ćemo uskoro.