U nedjelju 2. lipnja, održan je u Domu kulture  završni koncert bolskih mladih, ali i najboljih glazbenih snaga: Zbor Čarčojak odnedavno je isto mala klapa, a srednjoškolci i jedna osmašica iz zbora su prije manje od 2 godine okupljeni u klapu Veras koja je jako brzo zasjala na bolskom i bračkom klapskom nebu – pjevali su već i na Omišu, u Varšavi, Splitu i naravno puno puta u Bolu.

Na koncertu u Domu kulture bilo je uz rodbinu i prijatelje i nešto gostiju s letcima Bolskog lita.

Uz puno dobrih pjesama, poznatih klapskih i Oliverovih hitova,  prikazana je i mala retrospektiva zborskih fotografija još od 2008. godine, a i neki stari snimci dječice koja su sada već mladi ljudi.

Ravnateljica Centra za kulturu Bol, Ivana Bošković Ivičić, zahvalila je djeci na ustrajnosti i velikom uspjehu, istaknuvši glazbenu produkciju i stvaranje zbora i klape kao možda najveći uspjeh Centra za kulturu. Ne umanjujući vrijednost svih drugih velikih uspjeha, talentirane djece u plesu, sportu, sviranju, rekla je da je upravo pjevanje i to ovakvo četveroglasno, klapsko – izuzetno teško za njihov uzrast, zato najveći ponos zimskog rada i zalaganja u Domu kulture. Na tome naravno treba čestitati djeci, ali i voditelju glazbenih radionica u Centru za kulturu, Srećku Damjanoviću.

I voditelj se tako zahvalio posebno svojim pjevačima, naglasivši koliko je ponosan na sve što su postigli, svjestan i velikih zahtjeva koji je pred njih i postavio, a koje su i više nego uspješno savladali, što je kao klapski voditelj brojnih odraslih klapa mogao objektivno zaključiti.

Posebno je emotivno bilo i svojevrsno opraštanje od trenutne uspješne postave klape, budući da je čak četvero pjevača ove godino završilo srednju školu te  odlaze iz Bola na fakultet. Nadamo se da će dolaziti i pjevati, ali i  da će i Veras i Čarčojak, kao i i Braciera i Užonca uvijek pjevati.

U prilogu fotografije sa sinoćnjeg  koncerta i samo neke snimke, ali i dodatak starih fotografija u snimkama, a koje su prikazane na koncertu.

 

Čestitke mladim i uspješnim maturantima  koji tolike godine pjevaju:

Antonia Katić, Marin Karmelić, Piera Marinković, Rafaela Marinković.

U klapi Veras još pjevaju Frane Radić i Lucija Ivičić ( oboje s najdužim stažem u zboru).

Čarčojak koji stasa u pravu klapu čine:

Lucija Ivičić, Tonka Ivičić, Mirjam Cvitanić, Nina Lisičar, Mateo Marinković, Mlado Karmelić.