„Galerija umjetnina Branislav Dešković“ u Bolu na Braču, u svome ciklusu ljetnih izložbi, ima iznimnu čast ugostiti velikog umjetnika Joška Eterovića!

Eterović živi i radi na relaciji  Rijeka-Zagreb-Pariz, a njegova priča o ljubavi prema umjetničkom stvaranju počinje još u rodnom domu na Braču, u Pučišćima gdje je živio do četrnaeste godine kada se s roditeljima seli  u Rijeku. U studentsko doba odlazi u Zagreb, a ubrzo u Pariz i Španjolsku. Prva velika izložba u Parizu 1973. godine imala je ogroman publicitet, a tada zapravo i počinje njegova bogata, svjetska karijera.

Joško Eterović danas uglavnom stvara u ateljeu u Rijeci, u kući na Kantridi koju mnogi smatraju jednom od najljepših na Mediteranu. Ovdje, u dodiru s morem, nastaju njegove slike, skulpture, objekti, instalacije… umjetnost koja pršti energijom i beskrajnom radošću života. Djela Joška Eterovića danas se nalaze u fundusima mnogih galerija širom svijeta i kod svjetski poznatih kolekcionara. Izložbom u Galeriji u Bolu, Joško se vraća svome otoku.

Ove subote 3. kolovoza u 21.30  izložbu Joška Eterovića otvorit će istaknuti likovni kritičar i kustos Branko Franceschi.

Dobro nam došli!