Današnja je hladna i burovita nedjelja bila unaprijed rezervirana za Bolski dječji karneval.  

Iako su samo rijetke maske do hotela stigle hodajući jer je dogovorom zbog zime preskočena službena karnevalska povorka, prekrasna i prostrana dvorana hotela Elaphuse bila je pravo osvježenje za brojne bolske maškarice koje su se prethodnih godina prilično stiskale u Domu kulture.

Kako je i više puta naglašeno,  dječji karneval u Bolu ima dugu tradiciju i veliku podršku škole i vrtića te je zapravo najorganiziraniji dio bolskog karnevala. 

Maske i predstavljanja oduševile su i ove godine – razrede su redom pripremile učiteljice i razrednice, a vrtić su predstavljali predškolsci i brojne male individualne maske.

Zbog sve većih generacija dvorana Doma kulture postala je uistinu premala za program dječjeg karnevala pa i ovim putum zahvaljujemo firmi Hoteli Zlatni rat d.d. koja je ustupila Hotel Elaphusu. Osim direktoru Dinu Sokolu, zahvale idu i direktorima Vinku Martiniću i Željanu Jelaviću koji su nam bili na usluzi u trenutno zatvorenom hotelu.

Službeni program u Hotelu Elaphusa počeo je u 15 sati, uz glazbenu i tehničku podršku Marina Karmelića Estrade, odličnu plesnu animaciju trenera Stipe Vučemilovića iz bračke plesne škole Montuno i  uz nezaobilazne velike pomagačice ekipi Centra za kulturu Bol – pa hvala posebno  Antonia, Lucija, Rafaela, ali i Piera, Mia, Marija.  

Za svaku maškaricu nagrada je bila krafna i sok, a vjerujemo i uistinu opuštena i vesela maškarana zabava.

Bravo za školu i vrtić, roditelje i djecu i hvala za još jedan uspješan i radostan Bolski dječji karneval!