Već od rujna i listopada krenule su brojne aktivnosti u Domu kulture, a ustaljene radionice u zimskome programu Centra za kulturu Bol ove su jeseni malo mijenjali termine i grupe pa donosimo podsjetnik završnog rasporeda do ljeta 2020. odnosno do neke eventualne promjene.

Osim sportskih aktivnosti partnerskih udruga kao Unisport sportske škole višestranog razvoja Bol, Total Fitnessa unutar Sportskog društva Bol te karatea u sklopu Karate DOJO Brač, dodani su termini glazbenih i plesnih radionica Centra za kulturu pa je stalni raspored u nastavku. Od lani je ustaljena i grupa medicinske gimnastike uz fizioterapeuta, kao i  satovi zumbe i hip hopa vikendom pod vodstvom Stipe i Marije iz Plesne škole Montuno Brač. Novost je i plesna rekreacija za djecu kao i salsa za odrasle.

Balet, zbor, mandolinski orkestar i folklor zasad su rezervirani za školarce.

Važno je napomenuti da se promjene termina i rasporeda mogu događati u dogovoru s grupama, a obavijesti o istima bit će na našem portalu, facebooku Centra za kulturu i drugim kanalima navedenih udruga, kao i na oglasnim pločama i vratima Centra.

Donosimo i Pravilnik rođendaonica u Domu kulture kao i Kućni red dvorane koji su s malim promjenama i jasnijim uputama na snazi od listopada 2019. dodaljnjeg.

 

Raspored stalnih aktivnosti u Domu kulture - podsjetnik na termine i pravilnik

Raspored stalnih aktivnosti u Domu kulture - podsjetnik na termine i pravilnik

 

K UĆ N I   R E D  DVORANE DOMA KULTURE

  1. Kućnim redom utvrđuju se prava i obveze korisnika dvorane i pratećih prostora.
  2. Korisnici se obvezuju da će u prostorije dvorane ulaziti samo u dogovorenim terminima, uz nazočnost voditelja ili trenera, a djeca iznimno i u pratnji odraslih – otključavanja bez odraslih nisu dozvoljena!
  3. Obveza je svih korisnika dvorane da čuvaju inventar te da eventualne štete i probleme odmah prijave djelatnicima Centra, a štetu u prostorijama  nastalu u vrijeme korištenja i uz odgovornost korisnika, isti je dužan nadoknaditi. / Dosad naplaćivanja štete i nije bila praksa, ali isto nije isključeno u budućnosti. /
  4. Korisnici su dužni paziti, a posebno voditelji i treneri dužni su upozoriti svoje članove i polaznike na održavanje reda i čistoće u dvorani i zgradi, ali i na prikladno ponašanje (trčanje po zgradi, psovanje, galama, bacanje otpadaka, šaranje po zidovima, nered u okolnim i sanitarnim prostorijama – naravno nije dozvoljeno). Korisnici su obvezni imati čistu obuću za ulazak u prostorije dvorane, a posebno po kiši i po lošem vremenu svoju obuću prije ulaska dobro osušite i očistite na otiračima do dvorane.
  5. Korisnici se obvezuju da će paziti na racionalno korištenje klime, rasvjete i vode. Na kraju svakoga treninga ili rođendana, odgovorni trebaju zatvoriti sve prozore i pogasiti sva svjetla, isključiti klimu i korištenu tehničku opremu. Korisnici se mole da iste pale isključivo voditelji i treneri ili roditelji na rođendanima, a nikako djeca. Sprave i ostala pomagala, igračke za rođendane te sav inventar, korisnik je dužan nakon upotrebe vratiti na njihovo mjesto.
  6. Polaznici aktivnosti i radionica u dvorani mole se da poštuju privatnost i prava svih drugih korisnika tako da ne dolaze u ili ispred dvorane za vrijeme održavanja drugog treninga molimo da svoj trening / probu / aktivnost čekate ili u hodniku iznad stepenica ili u prizemlju ili u glazbenoj prostoriji. Posebno se mole roditelji da prije svega manju djecu, ali ni onu veću ne puštaju na aktivnosti puno prije termina jer tada nisu ni pod čijim nadzorom.
  7. Centar za kulturu Općine Bol upravlja zgradom i organizira navedene aktivnosti, a s voditeljima programa i treninga sklapa ugovor o suradnji. Sportski, plesni i glazbeni klubovi i škole s djecom i odraslima rade svatko po svojim posebnim pravilima, ugovorima s korisnicima i svojim uvjetima te oni nisu predmet ni odgovornost Centra za kulturu. Posebno naglašavamo da Centar za kulturu Općine Bol ne odgovara za nestanak osobnih stvari korisnika ili nastanak štete na njima kao ni za bilo kakve evetualne ozljede ili nezgode u Domu kulture. Dvorana se koristi na vlastitu odgovornost te se u slučaju ozljeda korisnici odriču bilo koje vrste potraživanja prema Ustanovi.
  8. Pušenje je zabranjeno u dvorani i svim ostalim prostorijama Doma kulture.

 

Pravilnik rođendaonica u Domu kulture sadrži sva prethodno navedena pravila zgrade s dodatnim stavkama:

Rođendani se u Domu kulture održavaju u slobodnim terminima dvorane izvan održavanja ustaljenih aktivnosti i dogovorenih događanja. Termini se rezerviraju, a dvorana se korisnicima predaje čista i spremna s pripadajućim inventarom ( stol i klupice, igračke za djecu…) te je korisnici nakon rođendana vraćaju u prvobitno stanje. Od 1.10.2019. dogovorena je participacija za rođendane u visini 150 kn na račun Czk Bol, a tiskana uplatnica se dobije na ruke ili je imate u prilogu.

Zbog velikog interesa, a i stalnog zauzeća dvorane, otvara se opet mogućnost proslave rođendana u Galeriji u prizemlju, ali napominjemo da su u toj prostoriji fotelje kao i slike na zidovima te staklena vrata i kafić u blizini te su pravila tamo malo stroža, a oprez i kontrola s vaše strane još potrebniji.

S tim u vezi naglašavamo: Prostorija koju rezervirate za rođendan  nije i cijela zgrada pa vas molimo da djecu na rođendanima zadržite u rezerviranoj prostoriji sa zatvorenim vratima te da posebno budemo obzirni prema drugim stalnim korisnicima Doma kulture kao što su stariji mještani koji u popodnevnim satima u prizemlju kartaju. U zgradi u kojoj se događa više aktivnosti istovremeno, svi moraju imati razumijevanja jedni za druge i zajedničko funkcioniranje. Još jednom napominjemo da za eventualne povrede djece i odraslih, štete i nezgode za vrijeme rođendana NE ODGOVARAMO!

I na kraju prilično službenog kućnog reda i pravilnika s ozbiljnim dogovorima, završit ćemo ipak u prisnijem tonu i s drukčijom molbom ili pravilom jer tako i funkcionira naš suživot u ovoj staroj, ali vrijednoj bolskoj zgradi. Svjesni smo da jedna dvorana i jedna ovakva zgrada ipak ne može na pravi način pokrivati gotova sva sportska, plesna, glazbena, rekreativna i društvena događanja. Nedostaje prostora, inventara, opreme – ogledala za ples, zaštite za igru s loptom, uređenosti za predstave, mjesta za karneval ili nastupe… i mogli bismo do sutra tako… Ali imamo to što imamo i snalazimo se, pokušavamo i trebamo tako nastaviti zajedno. Nije idealno, ali održavajmo i volimo zajedno ono što nam ipak dobro služi.

Uživajmo i dalje u Domu kulture. Za početak poštujmo i pravila.

 

Stojimo vam na raspolaganju za upite, kritike, dobre prijedloge, a pogotovo za pomoć ili bilo koje unaprjeđenje rada Centra za kulturu i ugodnijeg suživota u Domu kulture.

Centar za kulturu Općine Bol, [email protected], 099 316 1468

 

Ovaj Kućni red stupa na snagu danom objave na vratima dvorane.

 

Centar za kulturu Općine Bol – javna općinska ustanova / upravitelj Doma kulture

Odgovorna osoba: ravnateljica Centra za kulturu Bol, Ivana Bošković Ivičić