Izvor: CZK Brač

Dragi prijatelji, iako nikome od nas nije lako suočiti se s pandemijom koja nam je promijenila živote vjerujemo da ćemo uz zajednički trud, solidarnost i međusobno razumijevanje prevladati ovu tešku krizu. Vrata naših Muzeja otoka Brača, Pustinje Blaca i Galerije umjetnina Branislava Deškovića privremeno su zatvorena, ali mi ostajemo otvorenog duha!

Zahvaljujući kulturi, umjetnosti i vrijednoj baštini koju čuvamo, vjerujemo da je svaka kreativnost u svojoj biti razotkrivanje ljepote ali i potreba da se svojim djelovanjem čine pozitivni pomaci. S vama ćemo se, dragi naši, nastaviti družiti u virtualnom svijetu uz izložbe, zanimljivosti iz fundusa i muzejske priče, u vjeri u vlastite snage, ljubav prema čovjeku i boljem sutra.

Naša prva virtualna izložba dolazi iz bogate zbirke Galerije umjetnina Branislava Deškovića, a posvećena je bračkome krajoliku. Zavirite u ovu Galeriju na otoku i „prošećite“ po Braču uz probrane radove velikih hrvatskih umjetnika 20. stoljeća – Ignjata Joba, Ljube Ivančića, Jerolima Miše, Slavka Šohaja, Šime Perića i drugih..

Mnogim slikarima Brač je bio neiscrpnim izvorom nadahnuća i okosnica na kojoj su gradili svoj umjetnički izraz. Djela probrana za ovu izložbu pomalo bude nostalgiju za minulim vremenima, ali i svjedoče o posebnostima našeg otoka, iznimnom prirodnom i kulturnom krajoliku, karakteru i svijesti njegova čovjeka.

Ostanite doma i ne osjećajte se zatočeni već samo zaotočeni ljepotom umjetnosti i našega Brača, posjetite ih na facebooku i uživajte.