Sad već tradicionalno i slično svake godine – puno pohvala i simbolične nagrade – a vi sve bolji svake godine… Hvala i čestitke!

Centar za kulturu Općine Bol čestita i zahvaljuje svim sudionicima Bolskoga karnevala na trudu, kreativnosti, predstavljanjima i održavanju tradicije.

Nagrade izabranim maskama su i dalje skromne i simbolične jer želimo nagraditi što više ljudi, a zajedno ih sponzoriraju Centar za kulturu Bol,  TZO Bol te preostali sponzori iz karnevalske tumbule ( cijeli popis u nastavku ).

Kao i dosad, uglavnom se radi o večerama i čašćenjima po bolskim restoranima.

Kao što ste i sami sugerirali – nagrade ove godine zaslužuju sve maske i grupe koje su se predstavile – a prije nabrajanja glavnih nećemo izostaviti ni one koje se nisu predstavljali, ali su zasjali u povorci po mjestu kao bolski srednjoškolci na čelu s prof. Adom – NAVIJAČI, kao i motorizirana ekipa CORONA VIRUS, bolski ŠKOTI, a posebno i ODBJEGLE NEVJESTE.

  • Nagrada za još jednu odličnu priču i predstavu, puno smijeha i nezaboravnu himnu te posebno važno tradicionalno uključivanje svih generacija i spontanu kreativnost  ide najvećoj grupi  – BOLSKI KALENDAR.
  • U redovima ove velike grupe, koju inače pokreću sestre Katić, nalazi se i  jezgra karnevalske bolske priče – oni koji pripremaju i izvode BOLSKI TASTAMENAT. Posebne čestitke Mati Petriću i ekipi.  Hvala da sve još postoji i traje.
  • Ove su godine na tragu bolskog kalendara i Jure Karnavola te prave tradicije bolskih karnevala bile i mame i djeca u stalnoj kreativnoj grupi – PIONIRI ZLATNOGA RATA. Nagrada za ideju, tekst i poruku.
  • Uvijek prekrasna maska i puno truda, a ovaj put i ekološka poruka – grupa iz bolske knjižnice  – VATRENE VILE.
  • Uvijek posebne u masci i poruci – ove godine i sa mini tastamentom i posebnim oskar pričama – zabavna i vrijedna ekipa oko Breze – BOLSKARI.
  • Kratko i upečatljivo pojavljivanje imali su i BOLSKI MASONI. Vjerujemo da njima nagrada ne treba, ali primamo ih u ložu nagrađenih.
  • Šećer na kraju nagrađenih, a obično i šećer s nastupom – nagrada za još jedan plesni nastup i odlične kostime ide cabaretu grupe VAKA NAKA.

Budući da su svi zaslužili nagrade i nema nikakvih pobjednika, uzet ćemo karnevalsko pravo da proglasimo kraljicu i kralja karnevala iliti pobjednike iznad pobjednika.

Bolske i FECC medalje, pravo na duple večere i prvo mjesto osvajaju

Merlin Katić za izvođenje himne i Siniša Soljačić za predivno oživljavanje Servantesa iz Maloga mista.

A da bi postojalo i trajalo, važna je i ekipa oko Jure Karnavola. 

Velike zahvale i čestitke za karnavolsku ekipu kao i za ekipu Tastamenta i voditeljicu i pomagačicu Leu Marinković.

Posebna zahvala za karnevalsku animaciju i čašćenje ide vrijednim domaćinima na štekatima duž cijele karnevalske povorke po mjestu, a ne zaboravimo ni motoriste koji su tradicionalno s Velog mosta pozdravili i ispratili paljenje Jure Karnavola. 

Čestitke i zahvale svima.

Voditelji grupa i pojedinci mogu se za dogovor oko nagrada  javiti u Czk Bol – 
Ivana 099 316 1468.

POPIS SPONZORA  KARNEVALSKE TUMBULE – Hvala!

Bluesun Hoteli
Bretanide Resort d.o.o.
GRABOV RAT d.o.o.
Taverna RIVA
PZ Bol
MS Brač Turist
Agencija Bol Tours
U.O. Santo
Restoran Mali raj
Restoran Argento
Konoba Dalmatino
Gastromaximus
Konoba Pusa
Big Blue d.o.o
Aqua Solis  – Vendetta
Chopstix Supetar
Frizerski salon Sirena – Irena Kraljević
Frizerski salon YOU – Ivana Jekić
Obrt BILIĆ
Gogy pizza
Obrt NID – Darija Marinković
Obrt Frane – Dinko Marinković
Marino shop – Paula Lalić
Obrt Vedran & Co – Vedran Krunić
Pizzeria Skalinada
Stomatološka ordinacija dr. Denis Jerčić
Happy Art – obitelj Žaper
OTP Banka
Šjor Bepo – Web’n’walk
Pressura Puncta  – Ozren Matišić