Prošle je godine na prvom katu kamene kuće u samom središtu Bola, a gdje je 1897. utemeljena Prva hrvatska čitaonica, otvorena GALERIJA MALIH FORMATA. Preko 300 djela od 250 uglavnom hrvatskih slikara, kipara i drugih umjetnika, svojem rodnom mjestu poklonio je uspješni gospodarstvenik i kolekcionar Ivica Karninčić-Koloč. Slike, skulpture, vitraji, mozaici, fotografije i kratki video filmovi uvest će vas u mali, ali poseban dio hrvatske likovne umjetnosti 20. i početka 21. stoljeća. Uživanje u ovoj kolekciji ne bi bilo moguće bez Poljoprivredne zadruge Bol, koja je osigurala i uredila ovaj lijep izložbeni prostor.

Budući da Galerija ima stalni postav, jedan je mali zid ostavljen za povremene izložbe minjatura afirmiranih slikara. Program je nazvan “IZLOŽBA U IZLOŽBI” kako Bol već ima “ KUĆU U KUĆI”.

Tako ove godine pored stalno otvorenog stalnog postava Galerija započinje i s programom “IZLOŽBA U IZLOŽBI”.
Prvi će izlagati afirmirani zagrebački slikar ROBERT ŠIMRAK i to svoj novi ciklus na malom formatu
skica iz BLUDILIŠTA.

Robert Šimrak, rođen je 1967. godine u Zagrebu. Diplomirao je na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Ante Kuduza. Od 1995. radi na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u zvanju redovitog profesora u trajnom zvanju na Grafičkom odsjeku. Doktorirao je na Sveučilištu u Zagrebu 2018. godine temeljem umjetničkih postignuća. Predsjednik Hrvatskog društva likovnih umjetnika 2001. – 2003. Sudionik je Domovinskog rata 1990. – 1992. Izlagao je na preko pedesetak samostalnih i preko tristotinjak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Studijski putovao Indijom, Francuskom, Italijom, Njemačkom, Marokom, Austrijom, Brazilom, Argentinom. Za ostvareni opus nagrađen je brojnim nagradama.

Otvaranje izložbe 10. kolovoza u 22 sata.