Poštovani,

veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na otvorenje izložbe „Aeromiting“ Anabel Zanze  u Galeriji umjetnina „Branislav Dešković“ u Bolu, u petak  18. lipnja u 21.30. 

Izložba iz ciklusa „Ljetne izložbe u Galeriji na otoku“ ostvarena je uz potporu Ministarstva kulture i medija i Wiener osiguranja d.d., u suradnji s Festivalom IMENA, a ostaje otvorena  do 30. lipnja 2021.

“Ekspresivnim rukopisom Anabel Zanze je stereotipizirane, simbolske svoje letjelice uvela u svijet, također svojih, slova. Ta je mezalijansa, povezana s rafiniranom izvedbom (kolaž, boja, crtež), učinila da ovaj izbor od 36 komornih formata – proviđenih tekstom Bože Kesića – postane više nego zanimljiv, upravo: metamorfozno instruktivan i likovno privlačan ciklus, kojim umjetnica oblikuje svoj 30. samostalni izložbeni nastup pod nazivom „Aeromiting”. Riječ je o izvornom reciklažnom postupku u kojemu se kao „sirovina” koriste vlastita reproducirana i reprodukcijom umnožena djela. Slikarica ih trenutno dovodi u podređen položaj, da bi ih, fragmentirana kreativnom akcijom, ponovo uspostavila u njihovoj unikatnoj vrijednosti. Ono što je bio tek segment višestruko umnoženog – radom iste ruke – pretvara se u ono izdvojeno, sada: ono posebno”.

Igor Zidić – Biografija

Anabel Zanze rođena je 1971. u Dubrovniku gdje je 1990. završila prirodoslovno-matematičku srednju školu, a 1996. diplomirala na ALU u Zagrebu, u grafičkoj klasi prof. Ante Kuduza. Predavala je likovnu kulturu u Osnovnoj školi Marina Držića u Dubrovniku između 1998. i 2004. od kada živi i radi u Zagrebu. Članica je HDLU-a i HZSU-a. Priredila je 30 samostalnih izložbi i izlagala na većem broju skupnih: žiriranih, koncepcijskih i revijalnih. Slike joj nalaze se u muzejskim, privatnim i kororacijskim zbirkama u Hrvatskoj i u svijetu. Njezin je umjetnički opus obrađen u knjizi Sandre Križić Roban “Hrvatsko slikarstvo od 1945. do danas. Odgovornost slike u vrijeme nestrpljivog po – gleda” (Naklada Ljevak, Zagreb 2013.), a bilješke o vlastitom djelu sabrala je u knjigu “Pogled iznutra. Čitati s razumijevanjem / View from Inside. Close Reading” (Art studio Azinović, Zagreb 2017.)

Tijekom razgledavanja izložbe, zbog vaše i naše sigurnosti, ljubazno vas molimo da se pridržavate epidemioloških preporuka:

  • nosite zaštitnu masku za lice
  • održavajte razmak od 2 metra
  • pri ulasku u zgradu upotrijebite sredstvo za dezinfekciju ruku
  • ako imate simptome respiratornih bolesti (kašalj, povišena tjelesna temperatura), molimo vas da ostanete kod kuće

Dobro nam došli!

Jasna Damjanović, ravnateljica
Tino Vuković, kustos – voditelj Galerije umjetnina Branislav Dešković

Otvorenje izložbe Anabel Zanze u Galeriji umjetnina Branislava Deškovića u Bolu