Humanitarni buvljak u Bolu – Doniraj, prodaj, kupi – Pomozi!

Centar za kulturu Bol, nakon uspješnog lanjskog, najavljuje još jedan humanitarni buvljak u Bolu.

Prikupljanje robe kreće od ponedjeljka, 20.11. u Domu kulture, a buvljak se kao prodajno mjesto otvara čim završimo s akcijom Crvenog križa za Osijek – Bračka rijeka ljubavi koju u Bolu zatvaramo u petak 24.11.

Prisjetimo se ideje i pravila akcije s tekstom u nastavku,  zatim i  rezultata i slika s lanjskog buvljaka, a dodajmo i nove ideje.

Zamišljeno je da mještani daruju svoju rabljenu i nekorištenu odjeću kao i druge predmete u dobrom stanju koji će se potom prodavati po simboličnoj cijeni. Sve što buvljak zaradi, uplatit će se isključivo u humanitarne svrhe udruzi Brački pupoljci. Sve što nam ostane, uz vaše dopuštenje, šaljemo dalje udrugama i obiteljima u potrebi. Odjeća koja nije za daljnju upotrebu ići će Socijalnoj zadruzi  Humana Nova za tekstilnu reciklažu.
Ako netko ima kod kuće skuplje predmete, značajnije novčane vrijednosti koji su rezultat neke pogrešne kupnje, postoji mogućnost da se takvi predmeti na buvljaku prodaju tako da 80% od prodaje ide vlasniku, a 20% humanitarnom fondu. Ti će predmeti biti posebno označeni, a prikupljat će se s urednom evidencijom o imenu vlasnika i dodijeljenim brojem.
Cilj ovoga bolskoga buvljaka je osim sakupljanja sredstava za humanitarne svrhe, na poseban način i ojačati praksu razmjene na razini čitavog mjesta. Važno je stvari iskoristiti, reciklirati, spasiti…Osim odjeće i artikala koje mještani žele darovati ili prodati, buvljaku su opet potrebni i stalci, vješalice kao i lutke za odjeću, kojima se opet nadamo od bolskih trgovaca.

Radno vrijeme ćemo javiti naknadno, a računamo opet na volontere iz mjesta i posebno iz srednje škole.
Paralelno će se u prosincu odvijati i već poznata akcija “Darujem ti dar, ne traži mu kvari”, odnosno skupljanje, razmjena i darivanje igračaka među djecom, ali o tome više uskoro.

Lanjski novčani rezultat akcije bio je 9000 kn za  Bračke pupoljke i Davida.
Počeli smo lani oprezno i malo bojažljivo, a tako ste nam i vi pristupali. Željni pomoći kao i uvijek, a opet, ne baš tako otvoreni za buvljake i razmjene. Svaki je novi dan donosio više posjeta, novaca, odjeće, ali i sretnih kupnji. Sretni završetak ove priče nije samo sakupljeni novac, jer ovu bi svotu Boljani bili od srca brzo skupili i sa samom kutijom na ulazu. Trebalo je malo se razmijeniti, družiti, reciklirati, i zato vjerujemo i u ovaj drugi buvljak.