Poznato je da se ove godine obilježava 110. obljetnica osnivanja dominikanske gimnazije u Bolu na Braču (1907. – 2017.). O njoj smo već pisali, a tim je povodom 10. studenog u Domu kulture održan i znanstveni kolokvij „Dominikanci i školstvo u Bolu na Braču“, u organizaciji Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Ovo je važna obljetnica za Bol jer su upravo dominikanci u mjesto doveli školstvo te u svijet poslali mnoge generacije intelektualaca i znanstvenika.

Ovo je važna obljetnica za Bol  zato jer u Bolu i sada imamo gimnaziju, doduše ne onu dominikansku, ali našu opću gimnaziju i turističku školu koje zajedno tvore Srednju školu Bol.

Svjesni važnosti tako duge povijesti gimnazijskog obrazovanja u Bolu i bolski će učenici i profesori proslaviti ovu veliku obljetnicu.

Srednja škola Bol i Centar za kulturu Bol pozivaju vas stoga na program obilježavanje 110.obljetnice dominikanske gimnazije, u petak, 1.prosinca u Domu kulture u 19 sati.

Kratak će program činiti prezentacija povijesti gimnazije, recitacije učenika te nastupi glazbenih snaga Centra za kulturu Bol.

Dobrodošli!