Iako ovo i nije baš prosinac na koji smo u Bolu navikli, pokušava se barem nekako obilježiti važnije dane našeg adventa.
Tako prije malog izvještaja o Svetom Nikoli samo mala najava za Svetu Lucu.
Poklon predstava za djecu ove godine nije moguća, ali zato će barem krafne sutra /u ponedjeljak stići u školu i vrtić – djecina dar od Svete Luce!

A Sveti je Nikola u ovim čudnim uvjetima i koji dan kasnije nego inače / četvrtak 10.12./ ipak uspješno i veselo podijelio poklone bolskim mališanima.

I škola i vrtić su poklone dobili ranije, a Sveti je Nikola sve grupe i razrede tako samo posjetio i pozdravio.

U Domu kulture su pokloni podijeljeni najmanjima uz roditelje, a uz poštivanje mjera i razmaka, bilo je moguće i fotografiranje.
Ovakva je dodjela u vrtiću i školi imala i svoju novu i pozitivnu stranu jer su djeca – ovaj put bez uzimanja poklona na ruke i fotografiranja sa Svetim Nikolom i svojom vrećicom pred roditeljima – prvi put bila koncentrirana baš na dragog gosta, a kojeg su sada svašta pitali, gledali pa čak i malo zezali.
Najmanji su sa svojim roditeljima kao po dogovoru dolazili u tako pravilnim vremenskim razmacima da je u prizemlju uvijek bila samo obitelj mališana koji prima poklon pa smo tako mogli i fotografirati i to čak i bez maski.
Fotografije su svima poslane – ovdje su samo kolaži i mali izbor našeg malog obilježava Svetog Nikole.
Neka nam traju lijepi običaji, a svi ostanimo zdravi i veseli.