U utorak 9. veljače u galeriji Doma kulture otvorena je i službeno šarena, bogata i vrijedna izložba karnevalskog blaga sa šufita obitelji Nene Marinković.

Na otvaranju zbog mjera nije bilo gužve ni veće fešte, ali je bilo veselo, s dragim uzvanicima i gostima i naravno uz pozdravne govore i zahvale organizatora i sudionika uz opušteno druženje nakon svega.

Podsjetimo da se karnevalska izložba maski s bolskih šufita – izložba uspomena s prošlih karnevala pripremala danima, a ove je godine gotovo u potpunosti sa bogatog šufita Nene i Jakše Marinkovića Tomića te u organizaciji Centra za kulturu Bol. Za stvaranje i slaganje zahvale idu Mirei Kale. Osim djelatnika Czk Bol, Mirejici je glavna pomagačica bila Lea Marinković, na otvaranju izložbe dodatno kao Udovica Jure Karnavola, nepomična se uklopila u eksponate izložbe.

Detalje o nastanku izložbe pročitajte u u nastavku iz naše najave, a ovdje još jednom naglašavamo da ova izložba nije skupna ni antologijska bolska izložba jer po Bolu ima još stotinu lijepih kostima i maski koje nisu sada u galeriji. Ovo je mala karnevalska uspomena, izložena u čast karnevalu i godinama truda, kreativnosti i aktivnosti, a i da nam bude šareno i veselo u ovo vrijeme karnevala bez puno mogućnosti.

Ovaj put su to bili Nena i Jakša i njihova obitelj i za sve smo im neizmjerno zahvalni.
Znamo da po Bolu ima još puno takvih priča, kreacija bogatih šufita i karnevalske ljubavi.
Gotovo smo uvijek otvoreni pa prošetajte do Doma kulture i uživajte u šarenilu bolskih karnevala.