U Bolu danas počinju Bolske ljetne glazbene radionice koje su dio Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća.

Međunarodna ljetna škola Pučišća ove se godine na Braču održava 23. put, a dio programa, radionice popularne i jazz glazbe, latina i bluesa, posljednjih desetak godina održavaju se u Bolu. Predavači na radionicama su vrhunski glazbeni stručnjaci i virtuozi jazz izvedbi: pjevačku radionicu vodi jazz vokalistica Maja Savić, saksofonistima je mentor Saša Nestorović, a rad u ansamblu moderiraju i vode gitarist Mario Igrec i osnivač Međunarodne ljetne glazbene škole Juraj Vrandečić.
Međunarodna ljetna škola u Pučišćima ima veliku tradiciju i edukativno, kulturno i turističko značenje. Kroz školu je posljednja dva desetljeća prošlo više od 4000 polaznika od kojih su mnogi danas uvaženi glazbenici koji su postigli velike uspjehe.

Za kraj održavanja radionica u Bolu koje traju od 23. do 30. kolovoza, voditelji i polaznici zajedno muziciraju na završnom koncertu koji je prava poslastica za ljubitelje jazz i fusion glazbe.

Zajednički jazz koncert polaznika radionice bit će u ponedjeljak 27. kolovoza, ispred Župne crkve 21 sat.

Završni jazz koncert, kao i cijela radionica, dio je programa Bolskog lita i ostvaren je u suradnji s Centrom za kulturu Općine Bol. Jazz glazbenici nastupit će i u srijedu 29. kolovoza na Bolskoj litnjoj noći u dijelu programa, uz vodeće zabavljače.

Program Međunarodne glazbene škole Pučišća ima visoko pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Projekt također dugi niz godina podržava Ministarstvo kulture RH, Arriva, Hrvatska turistička zajednica, HUZIP, ZAPRAF, Splitsko – dalmatinska županija i TZ Splitsko -dalmatinske županije.