Jedanaesti po redu KarnevalFEST, Međunarodni brački ljetni karneval, počeo je u Bolu u petak 14. rujna, a trajat će sve do 19. rujna.  U nedjelju 16. rujna karnevalisti i uzvanici iz 8 zemalja predstavili su se svojim programom i  velikom svečanom međunarodnom karnevalskom povorkom na rivi. Nakon tradicionalnog svečanog prijema načelnika Bola i domaćina za uzvanike i predstavnike grupa na brodu Frane, na prepunoj rivi i uz predivno nebo, održana je i povorka i nešto kraći, ali birani i zanimljivi karnevalski program.

Zbog dobre turističke sezone i popunjenih kapaciteta kao i smanjenog prostora održavanja karnevala, pozvane su manje, ali posebne i kvalitetne grupe kao i predstavnici velikih karnevala iz okolice.

Zahvaljujući Općini Bol koja je od 2012. godine članica Federacije europskih karnevalskih gradova (FECC), Brač se sa svojim Međunarodnim ljetnim karnevalom upisao na kartu europskih karnevala.

Organizatori 11. KarnevalFEST-a, Međunarodnog ljetnog karnevala su FECC BOL (Centar za kulturu Bol Općine Bol) i Karnevalska udruga MONADE iz Supetra.

Dio KarnevalFEST-a koji se događa u Bolu uvršten je u program 29. Bolskog lita, manifestacije kulture i zabave koju kreira i organizira Centar za kulturu Općine Bol.