Važan i omiljen program Bolskog lita, manifestacije kulture i zabave koja se u Bolu ove godine održava po 29. put je Ciklus klasičnih koncerata u crkvi Dominikanskog samostana. Prvi u nizu ovoljetnih koncerata na programu je ovoga utorka 26. lipnja u 21 sat, kada nastupaju dvije slovenske glazbenice, Jasna Nadles na flauti i Katja Porovne Silič na gitari.

Flautistica Jasna Nadles diplomirala je na ljubljanskoj Glazbenoj akademiji; studij nastavila na Mozarteumu u Salzburgu u klasi prof. Irene Grafenauer, a na pariškom Konzervatoriju s profesorom Gilles Burgos. Jedna je od osnivačica baroknog ansambla »Il Terzo Suono«. Trenutno radi sa »No borders« orkestrom gdje izvodi sola na flauti. Podučavala je flautu na Konzervatoriju glazbe i baleta u Ljubljani do 2012. godine. Glazbenica je s brojnim međunarodnim suradnjama i nastupima.

Gitaristica Katja Porovne Silič studirala je gitaru na ljubljanskoj Glazbenoj akademiji u klasi prof. Andreja Grafenauera, nastavila je studij na ,,Universitat fur Musik und darstellende Kunst“ u Beču u klasi prof. Brigitte Zaczek. Kao najbolja na odjelu za gitaru, dobila je posebnu nagradu “Wilrdigungspreis” koju dodjeljuje Austrijsko ministarstvo za obrazovanje, znanost i kulturu. Gitaru i gitarsku komornu glazbu predaje na Glazbenoj akademiji u Ljubljani.

Ulaz na koncerte iz Ciklusa klasičnih koncerata je slobodan. Kompletan program Bolskog lita organizira Centar za kulturu Općine Bol.