Ozarena dječja lica u prepunom Teatrinu prilikom prošle dječje predstave pokazala su da bolski mališani uživaju u predstavama Bolskog lita!

Ovaj četvrtak 26. srpnja u Teatrinu opet je na programu predstava za djecu “BONTON ili Kako pristojno provesti dan“, u 19 sati.

Ulaznica za predstavu je 30 kuna. Predstava se održava u okviru suradnje Festivala dječjeg stvaralaštva Mali Grad glumca Kristijana Ugrine i Centra za kulturu Bol, u zajedničkom projektu od 2016. godine – Mali grad VALLUM.

„Bonton ili kako pristojno provesti dan“  je predstava koja se na veseo i djeci pristupačan način bavi pravilima lijepog ponašanja, ali i opasnostima koja vrebaju s raznih strana suvremene današnjice.

O bontonu ih poučava izumitelj Bonko Tončić  i njegov „alter ego“ maleni lutak Macmalić koji ga upozorava kad god nešto krivo napravi. I ostali likovi (pipa, češalj, četkica za zube, žlica, vilica, nož, psić…) su također lutke koje animira jedini glumac u predstavi – Kristijan Ugrina.

Istodobno,  najavljujemo nastavak radionica Malog grada Vallum s Kikijem i to u petak, 27. srpnja u 11 sati u Domu kulture.

Radionice su namijenjene djeci osnovnoškolskog uzrasta, i spajaju literarno, likovno i filmsko stvaralaštvo. Festival dječjeg stvaralaštva djeluje na dvije razine. Prva razina su radionice, a druga gotove predstave. Posljednjih godina u Bolu smo gledali gostujuće predstave djece polaznika radionica na Hvaru kao i sličnih projekata s kopna.

Radionice  su besplatne. Nakon ovog petka, subote i nedjelje, nastavljaju se početkom kolovoza uz gostovanja i druženja drugih radionica.

Bolska radionica dio  je Festivala dječjeg stvaralaštva  – kreativnost na djelu, a spaja literarno, likovno i filmsko stvaralaštvo za djecu.

U programu Bolskog lita prvotno je bila najavljena dječja predstava “Ježava kućica” u izvedbi bjelovarskog kazališta, no zbog njihove spriječenosti, bit će izvedena predstava “Bonton”