Posebna večer klasike očekuje nas ovoga utorka 28. kolovoza u crkvi Dominikanskog samostana u 21.00 sati, u sklopu Ciklusa klasičnih koncerata.

Dvije vrsne dubrovačke pijanistice Ivana Marija Vidović i Vesna Miletić koje čine klavirski duo “Fantazija” održat će koncert posvećen francuskom skladatelju Claudeu Debussyiju. Klavirski nastup  pijanistice su nazvale “Clair de lune – galantna večer uz glazbu i stih”, jer će uz izvođenje klasičnih skladbi Ivana Marija Vidović recitirati stihove  francuskog pjesnika Paul Verlainea koji su Debussyija nadahnuli za skladanje.

U glazbenom dijelu programa pijanistice će izvoditi djela F.Mendelssohna, F.Schuberta, Dvořáka, C.Debussya, L.Sorkočevića i E.Satiea.

Klavirski duo “Fantazija” rođen je iz uzajamne ljubavi prema glazbi i instrumentu klaviru, dviju uglednih dubrovačkih pijanistica, nekoć profesorica i učenica na dubrovačkoj Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića.

Duo  “Fantazija” već je nastupao na brojnim koncertima s velikim uspjesima u Hrvatskoj, a ove godine ovaj je dvojac pozvan na brojne festivale i u inozemstvu.

Ulaz na koncert u crkvu Dominikanskog samostana je slobodan. Posljednji nastup iz Ciklusa klasičnih koncerata bit će u utorak, 4. rujna. Ciklus klasičnih koncerata kontinuirani je program Bolskog lita, manifestacije kulture i zabave koja se ovoga ljeta u Bolu održava 29. put, u organizaciji Centra za kulturu Općine Bol.