Nevjerojatna životna priča stoji iza splitskog fotografa Draška Regula čija se izložba fotografija “Caverna magica 2” (čarobna spilja) otvara u galeriji Doma kulture, u srijedu, 4. srpnja u 21.30 sati.

Nakon životnog preokreta i bolesti koja ga je snašla  (‘Locked-in Syndrome’ – tetraplegija + nemogućnost govora), ovaj je umjetnik iznašao originalan i poseban način za stvaranje, te posljednjih 10 godina izrađuje umjetničke fotografije na način da računalom upravlja pokretima glave, a snima kompjuterski vođenim kompaktnim fotoaparatom. Snima ono što se zbiva pored njegovog kreveta – u sobi, koju rado naziva svojom čarobnom spiljom.

Draško Regul izradio je zbirku “fotografiziranih sjenopisa”- fotografija sjena koje ostavljaju zrake sunca odbijene od vjetrobrana parkiranih automobila, prolazeći kroz grmove cvijeća na prozorskoj dasci, često ocrtavajući i slučajno zatečene osobe u sobi.  Draško Regul rođen je 1961. godine profesor je engleskog i ruskog jezika, posjeduje različite talente koje izražava kroz glazbu, fotografiju i „računalno slikarstvo“ te kroz oblikovanje fascinantnih fraktala kao i kroz pisanu riječ. Fotografije iz ciklusa “Caverna magica 2” novi su ciklus iz istoimene zbirke fotografija nastale prethodnih godina. Naime, u bolskoj galeriji Doma kulture Draško Regul  već je izlagao 2014. godine pod imenom “Caverna magica 1”. Ulaz na izložbu je slobodan, a izložba je otvorena do 13. srpnja.