Izložba “Kolaži” Lidije Dimec Draginić otvara se u Domu kulture u četvrtak 21. lipnja u 20.30 sati, u okviru Ciklusa ljetnih izložbi. Na izložbi su zastupljene slike kolaža koje su skenirane i stavljene na podlogu, te nekoliko originala.

Teme slika su: Puževa kućica, Moderna vremena, Maskenbal, Pogled odozgo, Bambusi, Vjetar u dvorcu, Gore-dolje, Ranunkule, Večernji izlazak, Vesela zabava, Novinska patka, Zametnuta vaza, Orhideje, Ptičice, Izlog u dvorištu, Podne i ponoć

Lidija Dimec Draginić rođena je u Zagrebu. Članica je hrvatskog društva likovnih i literarnih umjetnika “Mansarda”. Ranije se bavila bidermajer minijaturama, te je imala oko 20 samostalnih izložbi. Kolaž slike radi od 2015. godine. Lidija Dimec Draginić u svojim kolažnim slikama koristi papir, te tehniku lijepljenja papira i slaganja po određenome redu tako da preklopi složenih dijelova nisu jasno vidljivi. Kako već godinama živi na relaciji Zagreb – Bol, izrazila je želju da svoje radove prikaže i u Bolu, mjestu gdje provodi veliki dio vremena. Ljetne izložbe u Domu kulture dio su programa Bolskog lita kojeg je osmislio i kreirao Centar za kulturu Općine Bol.