Predivnom izložbenom instalacijom i druženjem u galeriji Doma kulture završena je u petak, 17. kolovoza, dvotjedna dječja radionica pod vodstvom Antonije Jakšić Dorotić, a u sklopu dječjeg kreativnog programa Bolskoga lita.

U zanimljivom spoju i suživotu već otvorene “ozbiljne” izložbe Roberta Pleška iz Ciklusa ljetnih izložbi u Domu kulture,  postavljena je u središtu galerije i šarena instalacija dječjih radova s kreativne radionice.

U prepunoj galeriji sinoć su uz pozdrave i zahvale podijeljene pohvalnice polaznicima te je otvorena izložba radova koji će u galeriji ostati još danas i sutra.

Podsjetimo, ‘Tajnovita bića morskih dubina‘ naziv je kreativne i reciklažne radionice za djecu koja je započela 30. srpnja u bolskom Domu kulture, pod vodstvom uspješne i talentirane modne dizajnerice Antonije Jakšić Dorotić. Na radionici su se  izrađivale lutke i morska bića od recikliranog tekstila, posebno čarapa. Radionica je bila besplatna je za sve polaznike, a poklon je prvenstveno voditeljice Antonije Bolu i djeci.

Radionicu je organizirao Centar za kulturu Općine Bol i dio je 29. Bolskog lita, manifestacije kulture i zabave, koja svake godine sadržajno obuhvati i programe za djecu i najmlađe.