Proteklih godina na klasičnim koncertima Bolskog lita publika je posebno bila oduševljena nastupima južnokorejskih glazbenica.

Neke od njih stoga se ponovno vraćaju u Bol gdje rado nastupaju i predstavljaju vještinu svojih izvedbi. Ovog utorka 24. srpnja u crkvi Dominikanskog samostana u 21.30 sati nastupaju pijanistice Ana-Maria Kyun i Chang Eun-Jon.

Ana-Maria Kyiun se školovala u Koreji, a studij je nastavila u Europi gdje je magistrirala na Tehničkom i Humboldtovom Universitetu u Berlinu. Nakon udaje za hrvatskog državljanina preselila je u Hrvatsku, a danas u Varaždinu predaje klavir u Glazbenoj školi. Održava solističke recitale u mnogim gradovima Hrvatske te nastupa sa orkestrom glazbene škole u Varaždinu.

Chang Eun-Jon je rođena u Seulu, klavir je počela svirati u dobi od četiri godine. Diplomirala je klavir i komornu glazbu na Konzervatoriju National Superieur Musique de Paris, nakon toga je u SAD magistrirala na Sveučilištu u Bostonu, te doktorirala na Sveučilištu Illinois. Trenutno radi kao profesorica na Sunsan Hyo University, podučava darovite studente i aktivno njeguje svoju pijanističku karijeru.

Na koncertu u utorak glazbenice će izvoditi djela Ravela, Debussya, Schuberta i Chopina. Ulaz je slobodan.

Napominjemo da je izložba Donah Lee predviđena za srijedu 25. srpnja u Domu kulture otkazana, s mogućnošću naknadnog organiziranja.