Dvojica splitskih glazbenika nastupaju na drugom po redu koncertu iz Ciklusa klasičnih koncerata u okviru 29. Bolskog lita, ovoga utorka 3. srpnja, u 21.30 sati, u crkvi Dominikanskog samostana: Filip Zlatar na klaviru i Mihovil Karuza na violončelu.

Filip Zlatar je Muzičku akademiju završio u Zagrebu gdje je stekao status profesora glazbene teorije. Bavi se skladanjem te njegov opus sadrži komade za klavir, klavir i violončelo, klavir i gudački ansambl, klavir i saksofon, klavir i klarinet. Piše duhovnu glazbu, pop, jazz glazbu, a naročito se ogleda u šansonama i baladama. Dobitnik je druge nagrade na CroPatriji 2013. godine, a neka su mu djela i javno izvođena.

Violončelist Mihovil Karuza Muzičku Akademiju završio je u Zagrebu, magistrirao je na Pennsylvania State University, gdje je djelovao i kao asistent. Usavršavao se kod svjetski poznatih glazbenika i pedagoga i tijekom školovanja dobio je brojne nagrade i priznanja.

Kao solist nastupa uz Hrvatski komorni orkestar, Zadarski komorni orkestar, Komorni orkestar HNK Split, Splitski komorni orkestar, Penn State Chamber Orchestra, Simfonijski orkestar HNK Split, Simfonijski puhački orkestar HV-a, Altoona Symphony Orchestra i Penn State Philharmonic Orchestra. Održava recitale u Hrvatskoj (Splitsko ljeto, Osorske glazbene večeri, Glazbene večeri u sv. Donatu, Histria festival, Hvarsko ljeto…) i inozemstvu (Slovenija, Italija, Austrija, Francuska, SAD).  Snimao je za HRT i RTV Slovenije, a izdao je i nosač zvuka.

Glazbenici će izvoditi djela J.S. Bacha, T.Albinonija, A. Pärta, C. Saint-Saensa i skladbe samog izvođača Filipa Zlatar. Ulaz na koncert je slobodan.