Nakon završenog ciklusa klasičnih koncerata u okviru Bolskog lita, ovog utorka održat će se ipak još jedan dodatni program za ljubitelje klasike na daskama bolskog Teatrina.

U utorak u 11. rujna u 20.30 sati na programu je komična opera W.A. Mozarta “Bastien und Bastienne”. Ulaznice se dan ranije u pretprodaji mogu kupiti za 40 kuna u agenciji Santo i u galeriji Doma kulture te na dan predstave na ulazu u Teatrin po cijeni od 50 kuna.

Pjevači koji sudjeluju u ovoj operi svi su mladi magistri pjevanja: Joško Tranfić, član klape Cambi iz Splita i stalni zaposlenik Zbora opere HNK Split, Tea Požgaj, koloraturni sopran iz Varaždina koju je publika zapamtila po glavnoj ulozi u opereti “Kraljica lopte” Ive Tijardovića, te Bože Jurić-Pešić, solinski tenor koji posljednju godinu dana žiri u Berlinu gdje gradi međunarodnu pjevačku karijeru.

Mozart je operu “Bastien und Bastienne” napisao kada je imao samo dvanaest godina. Radnja govori o slijepom vjerovanju u čarobnjaka Colasa koji bi trebao spasiti jednu ljubav, samo kad ne bi bilo slijepe naivnosti jer je čarobnjak ništa drugo nego prodavač magle. Ova je komična opera prevedena na hrvatski jezik, traje sat vremena, dinamična je i ima i govorene i pjevane dijelove, idealna za ljetnu večer pod vedrim nebom.