Drugu godinu za redom u Bolu će koncert održati polaznici Ljetne škole proslavljenog svjetskog pijanista Kemala Gekića, u ponedjeljak 13. kolovoza u crkvi Dominikanskog samostana u 21.30 sati, u suradnji s udrugom Piano projekt iz Splita.

Polaznici klavirskih radionica Kemala Gekića vođeni su idejom cjeloživotnog učenja. Osim studenata, polaznici škole su i pijanisti koji su profesori na svjetskim konzervatorijima. Kako su mahom iz Japana i drugih dalekoistočnih zemalja, projekt predstavlja jedinstveni kulturni most između dviju dalekih država i različitih kulturnih tradicija.

Ulaz na koncert je slobodan.

Gekićeva škola osim onog edukativnog obuhvaća i kulturni segment te je tako polaznicima kroz brojna razgledavanja gradske jezgre, posjeta muzejima, omogućeno upoznavanje Kemalovog rodnog grada, što je japanskim polaznicima neobično interesantno.

Škola je do sada ostvarila suradnju sa Splitskim ljetom, Hvarskim ljetnim igrama, Kaštelanskim ljetom, te od prošle godine surađuje i sa Bolskim litom.

Gekićeva će nam škola završno predstaviti djela svjetskog pijanistickog repertoara.

Svi edukacijski projekti udruge Piano projekt realiziraju se pod pokroviteljstvoma Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Splita, Županije Splitsko-dalmatinske i Turističke zajednice, a od brojnih institucija s kojima je ostvarena suradnja pri realizaciji svih segmenata projekta, potrebno je istaknuti suradnju sa Glazbenom školom Josipa Hatzea i Etnografskim muzejom Split, gdje Piano projekt uz zajednički interes nailazi na razumijevanje i podršku.

* Podsjetimo da se Ciklus klasičnih koncerata održava svakoga utorka, ali je zbog Blagdana Vele Gospe, Bolska litnja noć unaprijed u programu Bolskog lita prebačena u utorak, a time i ovaj klasični koncert u ponedjeljak.