Svakog utorka program Bolskog lita donosi novi klasični koncert iz Ciklusa klasičnih koncerata, u Bol dolaze različiti glazbenici, svatko sa svojim posebnim programom.

Ovoga tjedna, u utorak 17. srpnja, nastupa splitska glazbenica Mia Grubišić, u Župnoj crkvi u 21.30 sati. Mia Grubišić će na baroknom violončelu izvoditi djela Gabriellia, J.S.Bacha i J.MC dall’Abaca,

Mia Grubišić rođena je u Splitu gdje je završila srednju Glazbenu školu Josip Hatze u klasi profesora Vladimira Lukasa, dok je Glazbenu akademiju Mykola Lisenko završila u Lavovu u Ukrajini.

Kao solistica nastupala je s orkestrima u Hrvatskoj i inozemstvu: s Lavovskom Filharmonijom, s International Symphony Orchestra u Švicarskoj, sa Zagrebačkim komornim orkestrom, te s MAG Ansamblom u Splitu. Osim standardnog violončelističkog repertoara, Mia Grubišić svira i rijetko izvođene skladbe te redovito nastupa i kao barokna violončelistica.

Nastupi iz Ciklusa klasičnih koncerata Bolskog lita omiljeni su posebno inozemnim gostima u Bolu.

Ovoga utorka valja pripaziti na izmijenjenu lokaciju, jer se koncerti obično održavaju u crkvi Dominikanskog samostana dok se ovotjedni koncert održava u Župnoj crkvi. Ulaz je slobodan.