Maštovite izvedbe klasičnih skladbi donosi nam ansambl Illyrica na koncertu ovoga utorka 7. kolovoza u 21.30 sati u Župnoj crkvi.

Iako se koncerti iz Ciklusa klasičnih koncerata izvode uglavnom u crkvi Dominikanskog samostana, ovoga utorka klasika nam dolazi u centar mjesta. Ansambl Illyrica je internacionalni komorni sastav čiji su članovi mladi glazbenici s raznovrsnim kulturološkim korijenima, ali međusobno povezani obrazovanjem u Hrvatskoj – Nika Bauman (flauta), Iva Casian-Lakoš (violončelo), Marko Ferlan (gitara), a 2017. godine im se pridružuje Hiwote Tadesse (viola).

Etnička raznovrsnost donosi mješavinu hrvatskog, austrijskog, slovenskog, meksičkog, etiopskog i američkog temperamenta, te članovi jednako rado izvode djela skladatelja iz tih područja kao i ona majstora zapadne klasične glazbe.

Inovativna kombinacija instrumenata u ansamblu vodila je stvaranju repertoara koji se sastoji od originalnih djela, vlastitih aranžmana te novih kompozicija mladih skladatelja pisanih upravo za Illyricu. Premda su visoko obrazovanje stekli u različitim zemljama svijeta (Austrija, SAD, Belgija), članovi su tijekom seminara i radionica u Hrvatskoj stvorili čvrstu umjetničku i prijateljsku vezu koja se jasno očituje u njihovom zajedničkom stvaranju glazbe pune emocija, veselja, strasti i ljubavi. Zbog života u različitim državama, njihove koncerte moguće je isključivo čuti tijekom ljetne sezone. Nastupali su na festivalima diljem Hrvatske i Slovenije, a njihov koncert na Hvarskom ljetu 2017. proglašen je “magičnim”. Na koncertu u utorak glazbenici će izvoditi djela Schuberta, Albeniza, Debussya, Piazzolle…

Ulaz na koncert je slobodan.

Program koncerta:

Schubert: Kvartet za flautu, violu, violončelo i gitaru

  • Moderato
  • Menuetto
  • Lento e patetico
  • Zingara

Dedić: Canzona za violončelo i gitaru

Debussy (ar. Andrea Sciola-König): Sonata br.2 za flautu, violu i gitaru

  • Pastorale
  • Interlude
  • Final

Albeniz (ar. Klaus Krantz): Rumores de la Caleta (Malaguena) za flautu, violu, violončelo i gitaru

Piazzolla(ar. Coco Nelegatti): Fuga y Misterio za kvartet