Večer lokalne kulture ispred Župne crkve u ponedjeljak navečer kada su nastupale bolske glazbene snage zaradila je pljesak oduševljenja domaće publike i gostiju Bola koji su se stalno zaustavljali na rivi i slušali koncert klapskih pjevača i mandolina.

Zvijezde večeri bili su mladi iz dječje klape Veras koja se već istaknula i na ovogodišnjem Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Uz njih je nastupio i dječji zbor Čarčojak i dvije grupe mandolinskog orkestra Partenca, a koji dugi niz godina vodi profesor Daniel Kelava.

Sinoć su tako svoj prvi nastup na otvorenom uz razglas imali i najmanji svirači mandolinskog orkestra, što je bilo pravo vatreno krštenje pred brojnom publikom.

Jedini odrasli gosti sinoćnjeg koncerta bili su članice ženske klape Užonca koje su uz svoje pjesme izveli i “Dalmatinku” zajedno s klapom Veras, priznavši i same prije nastupa da su ih mladi već u startu nadmašili. Dugogodišnji voditelj  bolskih glazbenih snaga, klapa i zbora je Srećko Damjanović.

Koncert je organiziran i najavljen kao predstavljanje bolskih glazbenih snaga i lokalne tradicije klapskog pjevanja i sviranja mandolina, upravo s naglaskom na djecu i mlade.

To su lijepo primili i gosti, iznenađeni kako veliko bogatstvo glazbenih snaga ima jedno malo mjesto kao što je Bol.

Pohvale je bilo lijepo čuti i ona će sigurno dati  vjetar u leđa bolskim mladim glazbenicima za iduće nastupe i napredovanje u njihovom radu i učenju.

Za Centar za kulturu i Bolsko lito, večeri lokalne kulture postaju dokaz uspješnog rada bolske zime i primjer dobre prakse te zaslužene promocije lokalnog proizvoda.