Stihovi koji ti zgrče trbušne mišiće od smijeha, a onda mišiće lica stisnu od ozbiljnosti suočavanja sa zbiljom – takva je poezija Ivice Jakšića Čokrića Pukota kojom je publiku punog Teatrina u petak navečer odvalio svojom inteligentnom duhovitošću u susretu s društvenom, ljudskom, i dobro nam poznatom turističkom stvarnošću.

U petak navečer Puko je bio gost prve večeri pjesničkog festivala Odvalimo se poezijom koji se ovog vikenda održava u Bolu. Bila je to neklasična pjesnička večer kao što je kod Pukota sve drugačije, a njegova pjesnička poema “Kuo ni najebo, ti je već zakasni” koju je izveo u dahu, kao cjelinu, snažno, bez ikakvog moderiranja, oduševila je publiku. Iduće subote 8.rujna Puko će promovirati svoju novu knjigu “Papafigo – iz špilje u špilju”, uz izložbu, lutriju, koncert Ljetnog kina i Žana Jakopača.

A festival Odvalimo se poezijom nastavlja se u subotu, s jutarnjim programom u Zmajevoj špilji, i večernjim nastupom Siniše Kekeza u galeriji umjetnina Branislav Dešković kao i promocijama novih knjiha pjesnikinja Katje Grcić i Nade Topić. Odvalimo se poezijom trodnevni je festival u okviru kulturne manifestacije Bolsko lito i ovo je druga godina da se održava u Bolu.