Jedanaesti po redu KarnevalFEST, Međunarodni brački ljetni karneval, počinje u Bolu u petak 14. rujna, a trajat će do 19. rujna, s karnevalskim događanjima u još tri bračka mjesta, Supetru, Sutivanu i Sumartinu.

Ljetni karneval prvenstveno je turistička manifestacija koja pri kraju turističke sezone oživi bračka mjesta veselim karnevalistima i karnevalskim grupama koje dolaze iz Hrvatske i iz svih susjednih zemalja, a ove godine i iz Nizozemske. Kroz karnevalske povorke sudionici pod maskama predstavljaju svoja mjesta i gradove mještanima i turistima koji još ljetuju na Braču.

U Bolu su kao i obično predviđene dvije karnevalske noći, ona humanitarna u petak, te međunarodna karnevalska parada u nedjelju.

U Karnevalskoj humanitarnoj noći u Bolu, u petak 14. rujna od 20 sati  na rivi, karnevalske grupe i domaćini sudjelovat će u prikupljanju novaca za Udrugu „Brački pupoljci“ prodajom suvenira i hrane koju će sami pripremati. Akciji će se pridružiti i domaćini, a posebno bolski i supetarski sudionici KarnevalFEST-a, te će prodavati majice, kolači, piće i hrana. Program će voditi poznata radijska voditeljica Edita Lučić Jelić.

U subotu 15. rujna, na programu je Međunarodna karnevalska povorka u Supetru, a u nedjelju 16. rujna karnevalisti se vraćaju u Bol i KarnevalFEST se nastavlja velikom svečanom Međunarodnom karnevalskom povorkom Federacije europskih karnevalskih gradova (FECC) na rivi. U ponedjeljak 17. rujna karnevalska ljetna povorka bit će u Sutivanu, a posljednjeg dana održavanja karnevala, u utorak 18. rujna, u Sumartinu.

Zahvaljujući Općini Bol koja je od 2012. godine članica Federacije europskih karnevalskih gradova (FECC), Brač se sa svojim Međunarodnim ljetnim karnevalom upisao na kartu europskih karnevala.

Organizatori 11. KarnevalFEST-a, Međunarodnog ljetnog karnevala su FECC BOL (Centar za kulturu Bol Općine Bol) i Karnevalska udruga MONADE iz Supetra.

Dio KarnevalFEST-a koji se događa u Bolu uvršten je u program 29. Bolskog lita, manifestacije kulture i zabave koju kreira i organizira Centar za kulturu Općine Bol.

 

PROGRAM U BOLU:

11. Međunarodni brački ljetni KARNEVALfest ( 14. – 19. 9.)

14. 9.   petak , 20 sati, riva: Karnevalska humanitarna noć
16. 9.  nedjelja, 20 sati, riva: Međunarodna karnevalska parada