Bogat kulturni program očekuje nas ove subote 4. kolovoza. S malim promjenama termina i lokacija, čeka nas poseban program lokalne kulture u srcu Bola.

U Vužića kali ispred Doma kulture u 21.30 sati zapjevat će bolska klapa Braciera, a potom se u 22 sata u Domu kulture otvara izložba fotografija bračkih planinara i speleologa iz društva “Profunda”. Izložba će biti postavljena već dan ranije, kako je i najavljeno, ali je službeno otvorenje ipak u subotu, a kako bi mještani i gosti u petak mogli pogledati balet Labuđe jezero na centralnom terenu u Bolu. Koncert klape Braciera bit će u sklopu otvaranja izložbe u Ulici Frane Radića, a ne ispred Župne crkve. Klapa će pjevati bez razglasa, na ulici, s pauzom za otvaranje izložbe, uz druženje i u prirodnoj atmosferi kako su i prije pjevale klape – sotto voce ispod volta.

Brački će planinari otvoriti izložbu svojih fotografija u 22 sata.

“Profunda” je bračko planinarsko drštvo osnovano još 2002. godine u Selcima, a 2012. godine postali su otočko društvo. Danas imaju 101 člana, iz svih mjesta na Braču.

“Profunda” djeluje kroz speleološki odsjek i planinarsko – izletničku sekciju. Posljednje 4 godine postoji i penjački odsjek. Od 2014. godine  društvo “Profunda” svake godine postavlja izložbe fotografija svojih članova pod nazivom

“Pogled kroz objektiv bračkih speleologa i planinara”, te ćemo ove godine njihove radove prvi put vidjeti i u Bolu.

U subotu klapski koncert i pozdrav Oliveru te otvaranje izložbe fotografija bračkih planinara