Na kazališne daske bolskog Teatrina nova urnebesna predstava “Za umrijet od smijeha” dolazi u ponedjeljak 16. srpnja u 21. 30 sati, još jedan kazališni program Bolskog lita.

Dok su u tjednu koji je iza nas u prepunom Teatrinu u svojoj predstavi uživala djeca, u ponedjeljak nas očekuje nova predstava za odrasle, nagrađivana parodija društva u režiji popularnog Maria Kovača, te u zajedničkoj izvedbi Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art u kojoj glume Gordana Gadžić i Marko Torjanac.

Predstava je na 11. Festivalu komedije i smijeha “Zlatni zub” u Poreču osvojila nagradu za najbolju predstavu. Riječ je o raskošnoj alegoriji hrvatskog društva u kojem vladaju licemjerje i kriminal, dok na drugoj strani u mulju žive mali ljudi.

Predstava je rađena prema dramskom tekstu Laughing Wild (Za umrijet od smijeha) nagrađivanog američkog dramskog pisca i glumca Christophera Duranga.

U hrvatskom uprizorenju, predstavu je adaptirao Marko Torjanac. Radnja drame prenesena je u Hrvatsku, a sadržaji američkog društva zamijenjeni su prepoznatljivim hrvatskim inačicama i kontekstom koji kritički progovaraju o Hrvatskoj danas. Kao žanr, predstava je satirična fantazija koja postavlja ozbiljna pitanja o nama iz zamišljene budućnosti kao što su: moramo li poludjeti kako bismo postali normalni, smijemo li biti autentični, čije snove sanjamo…

Bol je prvo mjesto u kojem ova predstava igra na ljetnoj turneji!

https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=83515

 

Karte za predstavu mogu se kupiti u agenciji Santo i galeriji Doma kulture po cijeni od 40 kuna i dan prije predstave, a na dan predstave od 20 sati na ulazu po cijeni od 50 kuna.