Sinoć je na bolskoj rivi pred nekoliko stotina karnevalista iz 8 zemalja, mještana i gostiju Bola, otvoren 11. Međunarodni ljetni brački karnevalFEST. KarnevalFEST tradicionalno počinje humanitarnom večeri za Bračke pupoljke, kada karnevalisti i domaćini pripremaju i prodaju za udrugu Bračke pupoljke.

Donacije se još skupljaju i novci zbrajaju, ali sad se već zna da je prikupljeno više od 10.000 kn. Općina Bol također sudjeluje donacijom za Pupoljke, a na kraju ćemo znati ukupni iznos donacije i prikupljenih novaca.

Najangažiranije su opet bile bolske prijateljice Udruge predvođene vrijednom mamom Ivanom Radić, zatim bolska karnevalska grupa, brački Rotary, restoran Santo i naravno gostujuće grupe. Pripremaju hranu, prodaju piće i suvenire, a sve za Bračke pupoljke.

Na humanitarnoj večeri nastupile su Belocrkvanske mažoretkinje iz Srbije, ali posebno za goste i bolska folklorna skupina Šotobraco.Za zabavu su bili zaduženi Meštar Alen i bolski glazbenik i omiljeni zabavljač Marin Karmelić, a na bini nije nedostajalo ni slučajnih pjevača pa posebne pohvale makedonskom dvojcu glazbenika sa Strumičkog karnevala.