Najmlađi ljubitelji kazališta opet se mogu radovati ove subote 25. kolovoza jer ih u Teatrinu očekuje još jedna dječja predstava,  “Šumastikus“, od 20 sati.

Predstavu će izvesti mladi glumci kazališta i umjetničke organizacije TeatruM Sanja Milardović i Petar Cvirn, koji su ujedno i autori predstave.

Šumastikus je predstava čiji su glavni likovi dva karakterno različita djeteta, Roza i Draško. Spletom okolnosti zajedno su se našli u šumi gdje su

ovisili jedno o drugome, te su morali pomiriti svoje različitosti kako bi preživjeli. Primjerice, ona voli slušati Taylor Swift, a on sove, ona ima puno prijatelja, a on samo nekoliko.

Predstava je uzbudljiva jer prikazuje kako preživjeti u prirodi uz sve nedaće, povremene svađe i otkrića. Namijenjena je najmlađima od 5 do 14 godina kako bi im prenijela znanje o preživljavaju u prirodi, kao i prednostima i manama tehnologije, ali i pravom prijateljstvu.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti na ulazu u Teatrin, prije predstave.

Dječje predstave važan su dio programa Bolskog lita. Centar za kulturu Općine Bol prilikom izbora programa veliku pažnju poklanja

sadržajima za najmlađe, pa su kreativne radionice i dječji teatar nezaobilazan dio Bolskog lita koje u Bolu traje gotovo četiri ljetna mjeseca svake godine.