U Ciklusu klasičnih koncerata Bolskog lita i ovoga tjedna nastupaju korejske glazbenice, čije virtuozne i nadahnute izvedbe klasičnih djela posljednjih godina posebno oduševljavaju publiku.

Ovog utorka 31. srpnja u crkvi Dominikanskog samostana u 21.30 sati nastupaju sopranistica  Baeik Sun-Ah i pijanistica Chang Eun-Joo.

Sopranistica Baek Sun-Ah diplomirala je solo pjevanje na nacionalnom sveučilištu Seoul Arts High School  u Seulu. Diplomirala je na odjelu vokalne glazbe na “Consevatorio di Santa Cecillia”.

Članica je francuske udruge Aria, predaje na Sveučilištu Sookmyung za žene, Sveučilištu Chu-gye za umjetnost i Sveučilištu Dong-A, te podučava učenike srednjih škola.

Chang Eun-Joo je rođena u Seulu, klavir je počela svirati u dobi od četiri godine. Diplomirala je klavir i komornu glazbu na Konzervatoriju National Superieur Musique de Paris, nakon toga je u SAD magistrirala na Sveučilištu u Bostonu, te doktorirala na Sveučilištu Illinois. Trenutno radi kao profesorica na Sunsan Hyo University, podučava darovite studente i aktivno njeguje svoju pijanističku karijeru.

Glazbenice će izvoditi djela V. Bellinija, R. Straussa, G. Puccinija i druga.

Ulaz je slobodan.

Bolsko lito je manifestacija kulture i zabave koja se u Bolu na Braču održava gotovo četiri ljetna mjeseca u organizaciji Centra za kulturu Općine Bol