Kao lijepi završetak dječjih radionica Mali Grad Vallum s Kristijanom Ugrinom koje su se održavale po nekoliko dana u srpnju i kolovozu u Domu kulture, u četvrtak 16. kolovoza u 20 sati u Teatrinu na programu su bile kratke kazališne predstave za djecu. Glumili su sudionici Festivala dječjeg stvaralaštva kojeg organizira Udruga Mali Grad , a u suradnji s Centrom za kulturu Općine Bol odvija se bolski projekt Mali grad Vallum.

Tako se održalo nekoliko kraćih predstava za redom:

  • “Zadna kapljica nade” – Mali grad Vallum / Boljani
  • “Žabac želi vidjeti” – Mali grad Jolha / Jelšani
  • “Nijemi kamp”- Ludens teatar Koprivnica
  • Film “Mala sirena” Mali grad Vallum & Mali grad Verboscam / Bol i Vrboska

Teatrin je bio ispunjen, a djeca odlična. Iako bi dobro ozvučenje svakako pomoglo u prepunom Teatrinu i žamoru zbog kojeg se nisu uvijek čuli glumci, na radionicama je naglasak na dječjem stvaralaštvu i glumačkim izazovima pa tako i govorenju bez mikrofona.

U nastavku je  i link  na prikazani kratki film snimljen na radionicama u Bolu i na Hvaru.

Radionice koje su se održavale s Kristijanom Ugrinom bile su namijenjene djeci osnovnoškolskog uzrasta i spajale su literarno, likovno i filmsko stvaralaštvo. Festival dječjeg stvaralaštva svake godine djeluje na dvije razine. Prva razina su radionice, a druga gotove predstave. Posljednjih godina u Bolu smo gledali gostujuće predstave djece polaznika radionica na Hvaru kao i sličnih projekata s kopna.