Jutros su se iz Doma kulture čuli posljednji ovogodišnji zvuci saksofona, gitara i glasova pjevača, polaznika seminara pod nazivom Bolske ljetne glazbene radionice, dio  Međunarodne ljetne škole Pučišća koja se ove godine na Braču održava 23. put, a dio programa, radionice popularne i jazz glazbe, latina i bluesa, posljednjih se 15ak godina održavaju  u Bolu.

Tako je jazz škola i ove godine Bolu poklonila nekoliko nastupa – glavni završni koncert održan je u nedjelju, 27. kolovoza, ispred Župne crkve u 21 sat, a polaznici i profesori nastupili su i sinoć na rivi, u sklopu još jedne Bolske litnje noći.

Predavači na radionicama su vrhunski glazbeni stručnjaci i virtuozi jazz izvedbi: pjevačku radionicu vodila je jazz vokalistica Maja Savić, saksofonistima je mentor bio Saša Nestorović, a rad u ansamblu moderiraju i vode gitarist Mario Igrec i osnivač Međunarodne ljetne glazbene škole Juraj Vrandečić.
Međunarodna ljetna škola u Pučišćima ima veliku tradiciju i edukativno, kulturno i turističko značenje. Kroz školu je posljednja dva desetljeća prošlo više od 4000 polaznika od kojih su mnogi danas uvaženi glazbenici koji su postigli velike uspjehe.

Za kraj održavanja radionica u Bolu, a ove su  godine trajale od 23. do 30. kolovoza, voditelji i polaznici zajedno uvijek muziciraju na završnom koncertu koji je prava poslastica za ljubitelje jazz i fusion glazbe pa na rivi uživaju i domaći, a posebno turisti.

Završni jazz koncert, kao i cijela radionica, dio je programa Bolskog lita i ostvaren je u suradnji s Centrom za kulturu Općine Bol. 

Program Međunarodne glazbene škole Pučišća ima visoko pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Projekt također dugi niz godina podržava Ministarstvo kulture RH, Arriva, Hrvatska turistička zajednica, HUZIP, ZAPRAF, Splitsko – dalmatinska županija i TZ Splitsko -dalmatinske županije.