Sinoć je u Galeriji Doma kulture  otvorena prva  izložba u Ciklusu  ljetnih izložbi 30. Bolskog lita  – Retrospektivna izložba slika  Živeći boju slikara Tihomira Čirjaka,  Bolu i galeriji poznatog po slikama Elvisa Presleya koje i danas možete vidjeti u stalnom postavu improvizirane galeriji Belado Residence u Bolu.

Ove nam je godine Tihomir Čirjak donio svoje prekrasne akrile – raskošne apstrakcije pod nazivom Živeći boju.

Izložba je otvorena u ponedjeljak, 3. lipnja u 20 sati,  uz uzmjetnika, domaćine iz Centra za kulturu Bol i prijatelje umjetnika i galerije. Otvaranje je pjesmom uljepšala Klapa Veras, a slike možete pogledati svake večeri od 19.30 do 22.30 sati sve do nove izložbe 29. lipnja.

U galeriji će ove sezone raditi bolska umjetnica Manuela Malvasija.

Kako je i spomenuto u najavi – otvaranja su u Domu kulture uvijek posebno radosna i opuštena, umjetnici uglavnom lokalni ili barem mjestu poznati slikari, najviše fotografi i ponekad kipari, a ovog nas ljeta u jubilarnom Ciklusu izložbi očekuju izložbe Roka Matijašića, Ronija Marinkovića, Roberta Barille, Franje Mlinca, Ivice Marinelića Ćuka, Marine Peran Lekič s Grancigulom, a gostuje nam i jedna korejska umjetnica.

Navratite u bolsku ljetnu galeriju i uzmite letak lipanjskih događanja Bolskoga lita, a uskoro i programske knjižice za cijelu sezonu.