Atraktivnim koncertom kvarteta saksofona “Lunimae” u utorak 3. rujna u Župnoj crkvi u 21 sat završava Ciklus klasičnih koncerata 30. Bolskog lita.
Kvartet “Lunimae” osnovan je u listopadu 2017. godine. Trenutno kvartet djeluje pod vodstvom cijenjenog profesora i glazbenika Saše Nestorovića. Članovi kvarteta su: Luka Norac (sopran saksofon), Nikola Smetko (alt saksofon), Marija Vukšić (tenor saksofon) i Ana Kovačić (bariton saksofon). Svi članovi su studenti Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, u klasama profesora Dragana Sremeca i Tomislava Žužaka. Usavršavali su se na seminarima kod poznatih svjetskih i hrvatskih saksofonista kao što su Arno Bornkamp, Jean-Yves Fourmeau, Lars Mlekusch, Michael Krenn, Gordan Tudor, Goran Jurković, Nikola Fabijanić i dr., te osvajali brojne državne i međunarodne nagrade. Uz većinu klasičnog repertoara, kvartet također izvodi aranžmane skladbi različitih glazbenih stilova.

U siječnju ove godine nastupili su kao solisti uz orkestar Zagrebačke filharmonije, a u ožujku osvajaju prvu nagradu na međunarodnom natjecanju Davorin Jenko u Beogradu. Trenutno se pripremaju za eminentno natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo u kategoriji za komorne sastave koje će se održati u listopadu ove godine u Zagrebu.

Kvartet “Lunimae” na koncertu u Bolu izvodit će djela: Gaetano Di Bacco – Rossini per quatro, Gabriel Pierné – Introduction et Variations za kvartet saksofona, W.A. Mozart – Gudački kvartet br.19 u C-duru, “Dissonant”, K. 465 – II. Andante cantabile, Boris Papandopulo – 6 krokija za kvartet saksofona, Guillermo Lago – Ciudadez: Sarajevo, G. Gerswin – Selection from Porgy and Bess (arr. Bill Holcombe).

Ciklus klasičnih koncerata 30. Bolskog lita i ove je godine ponudio niz atraktivnih nastupa – prisjetimo se Dana korejske kulture i korejskih glazbenika, nastupa svjetskog virtuoza Kemala Gekića i njegovih Japanaca kao i bračkog virtuoza Tomislava Damjanovića, zatim gostovanja atraktivnog instrumenta teremina koji se uistinu rijetko viđa kao i svih drugih vrijednih programa. Ciklus klasičnih koncerata izuzetno je omiljen stranim turistima koji ga rado posjećuju potvrđujući univerzalnost i ljepotu glazbe.